måndag, maj 14, 2007

Guillou vill inte skriva gratis, tack och lov!

Jan Guillou i Aftonbladet:

"Kolumnistkollegan Linda Skugge i Expressen meddelar att hon lagt ned sitt bloggande. Det förefaller mej visserligen som en klok åtgärd i största allmänhet. Jag har svårt att förstå vitsen med att ägna flera timmar om dagen åt att skriva gratis om sig själv."

Aftonbladet krävde Plus-medlemskap utifall att man avsåg läsa resterande del av Guillous krönika. En konsekvens av att avkräva läsarna betalning i form av Plus-medlemskap borde vara att många läsare torde undvika att ens riskera att läsa exempelvis Guillous krönika. Jag undslapp till exempel att läsa ännu en förmodad långrandig gratiskrönika signerad Guillou tack vare Aftonbladets nya policy avseende Plus-medlemskap. Förresten, måste Guillou verkligen kommunicera med Skugge via Aftonbladets kolumnsida, borde han inte ha tillgång till hennes privata mail?
Guillous försök att förmedla ett budskap till läsarna via en fejkad korrespodens med Skugge påminde om TV4:s tidigare ovana att låta framställa kanalens personal som sakkunniga i allehanda reportage efterföljande studiodebatt.

Aftonbladet:
Dumma, hatiska mejlskrivande män är inget nytt fenomen, Linda

Inga kommentarer: