söndag, maj 27, 2007

Hans-Uno Bengtsson död

Jag fick en obehaglig överraskning i samband med att jag tog del av Hans-Uno Bengtssons bortgång i Sydsvenskan. Hans-Uno Bengtsson, docent i teoretisk fysik, avled 54 år "ung" i cancersjukdom.

Sydsvenskan:
Hans-Uno Bengtsson död

Hallandsposten:
Laholmssnille ur tiden

Dagens Nyheter:
Hans-Uno Bengtsson

Dagens Nyheter:
Hans-Uno Bengtsson till minne

Helsingborgs Dagblad:
Hans-Uno Bengtsson död

2 kommentarer:

Anonym sa...

HEJ!
Jag läste först nu (19.9. 2008) att Hans-Uno Bengtsson har dött. Det känns sorgligt fastän det är för ett drygt år sedan. Jag hörde (och LYSSNADE OCH FÖRSTOD) honom för ett par tre år sedan i Nykarleby och pratade med honom efter hans fantastiska "föreläsning". En helt underbar människa!
Jag deltar i Hans anhörigas sorg!

Henning Saarenpää

Anonym sa...

Även jag fick höra långt efteråt att Hans-Uno gått ur tiden. Tydligen har inte medierna uppmärksammat hans bortgång. Hans-Uno lämnar en saknad efter sig. Så känner vårt kollegium trots att vi är verksamma i en annan del av Sverige. Han bidrog till att öka medvetandet hos folk i dessa tider då okunskap, allsköns charlatism och pseudovetenskap etc får allt större utrymme i medierna. Hans-Uno hade en enastående förmåga att förmedla kunskapen på ett aptitligt och underhållande sätt. Som person var han en glad fyr med vilken man gärna umgicks med om det så enbart gällde ett kort samtal i paus.
Det känns sorgligt att han inte fick leva ett riktigt långt liv. Han hade så otroligt mycket att ge.
/Esa