söndag, juni 17, 2007

Sex mellan män och hivinfektion

RFSL:s inställning till ökad spridning av hivinfektion i Sverige torde utgöra ett folkhälsoproblem. Ca 40 procent av 2006 års registrerade fall av hivinfektion bland män uppkom till följd av sex mellan män. Av samtliga registrerade fall av hivinfektion utgjorde sex mellan män uppkomstorsak i inte mindre än 25 procent av alla registrerade fall. Sex mellan män utgjorde främsta enskilda förklaring till smittspridning av hivinfektion bland män. Således borde en restriktiv inställning till sex mellan män föranleda en minskad spridning av hivinfektion i Sverige.

Svenska Dagbladet:
Kraftig ökning av hiv-fall i Sverige

Smittskyddsinstitutet:
Statistik för hivinfektion

5 kommentarer:

Anonym sa...

Dina antydningar är skrämmande, kränkande och hatiska. Den största anledningen i Europa till en hög smittrisk är låg självkänsla i kombination med alkohol och droger.
Alla som har sex på fyllan, har flera partners och slarvar med skydd löper risk att bli smittade, oavsett kön eller sexuell läggning.

Det är inte RFSL utan mobbare och moralister som skapar sånt förakt, låg självkänsla och smygande.

Petter

Anonym sa...

En san knasig installning. Ska man forbjuda heterosexuellt sex i Afrika, dar nastan alla som smittas ar heterosexuella?

Anonym sa...

Fakta är ju fakta och inte mycket att bli upprörd över. I grannländerna har HIV-smitta i samband med sex män emellan fördubblats på bara några få år. I rättvisans namn skall man framhålla att just RFSL, som har en hel del försyndelser bakom sig, visat sig ovanligt känsliga för nyhetsflödet och fullt kapabla till snabba och behövliga kursändringar, något som på ett mycket fördelaktigt sätt skiljer sig från institutioner i övrigt. Nu är kondomer inget säkert skydd, men kondompropaganda är ändå en bra väg då bieffekten blir minskat risktagande på alla sätt. Jag tycker INTE att det i dagsläget finns skäl att rikta någon särskild kritik mot RFSL. De verkliga bovarna är massmedia, som på ett fullständigt samvetslöst sätt har dränkt folket i en tsunami av sexualfnoskig smörja under flera år. Det har av allt att döma haft en ödesdiger effekt på människors beteende.

John Berg sa...

Jag talade inte om minskad smittspridning i Afrika, än mindre om förbud gällande sex mellan män. Dessutom torde sex mellan män, utifrån Smittskyddsinstitutets statistik, utgöra en högre smittorisk än heterosexuell samvaro. Homosexuella medborgare torde vara överrepresenterade avseende spridning av hivinfektion i förhållande till gruppens procentuella andel av Sveriges befolkning. Således, utifrån dina resonemang, måste homosexuella medborgare oftare än heterosexuella medborgare vara drogpåverkade och lida av dålig självkänsla, ty annars finns mig veterligen ingen annan förnuftig förklaring till homosexuella medborgares överrepresentation annan än gruppens sexualbeteende. Därtill vill jag tillägga att jag ingalunda avsåg vara hatisk, kränkande eller skrämmande, utan allena avsåg fokusera på RFSL:s kontraproduktiva metod att motverka spridning av hivinfektion i Sverige. En fråga som borde intressera medborgare av homosexuell läggning med anledning av att somliga homosexuella medborgare borde leva med förhöjd smittorisk, delvis till följd av samhällets inställning till sex mellan män.

Anonym sa...

Detta är 99% "importerade" hiv-fall. Grattis