torsdag, december 06, 2007

Dagens sanning levererad av Electric Sheep

Dagens sanning levererad av Electric Sheep.

Electric Sheep:

"Jag har under flera år på mycket nära håll fått uppleva hur en kvinna, från början mycket sublimt men sedan allt mer tydligt, kontrollerade sin man. Hur hon mer och mer tog över och kontrollerade hans liv så att han till slut knappt vågade göra någonting på egen hand, utifrån egen tanke, utan att försiktigt kontrollera med henne först. Hur han stod ut med skrik och anklagelser för saker han inte gjort eftersom han ju faktiskt älskade henne. Hur han under bråken la band på sig själv och bet ihop, eftersom försvar eller diskusson var omöjligt. Hur han beklagade sig för vänner och bekanta och funderade på att lämna henne, men alla försök till det, eller försök att stabilisera situationen ledde till mer bråk, hot om självmord, hot om att förstöra för allt och alla. Hur han till slut blev så frustrerad att han flydde när viljan att ge henne en rejäl örfil blev så stor, när viljan att slänga henne genom lägenheten blev så stor att han knappt kunde stå emot.

Hon hade skapat en mansgris. Ett djur i bur, utan egen vilja, utan tro på sig själv, i ständig rädsla att göra fel. Ett djur som lyder sin ägare, inte för att det vill utan för att alternativet är så skrämmande att det inte vågar tänka på det.

Och nu, ett halvt år efter att han faktiskt vågade lämna henne, fortsätter hoten och anklagelserna. Och när han till slut värnar sig och kastar ut henne ur sin nuvarande bostad är det hon som får blåmärken, det är hon som har ont, det är hon som har blivit slagen. Hans rivmärken är ointressanta, hans blåmärken lika så. Och hans rädsla för att öppna dörren eller svara i telefon spelar ingen roll i sammanhanget. Hon har ett blåmärke."


Electric Sheep:
Mansgrisar

Inga kommentarer: