måndag, december 10, 2007

Mona Sahlins skymf

Jag såg precis Mona Sahlin medverka i TV4:s sändning från Nobeldagen. Sahlin försökte förklara vikten av svenska Nobelpris. Sahlin gav sin vana trogen en intetsägande och menlös förklaring. I mitt stilla inre frågade jag mig själv vad Sahlin egentligen ska tillföra Sverige. Ikväll ska hon avstå Sveriges traditionsenliga Nobelmiddag och titta på Springsteen i Globen. Brucan i all ära, men Sahlins val utgjorde en såväl nationell som vetenskaplig skymf!

Dagens Nyheter:
Sahlin väljer Springsteen

Svenska Dagbladet:
Sahlin dissar inte Nobel

9 kommentarer:

Anonym sa...

Snälla Mona.. har du riktigt tänkt på vilka signaler du ger till vår yngre generation?? En popsångare är viktigare än kunskap.. så sade mina elever när de hörde ditt val av kvällsnöje. :-(

Nåja du är vuxen men med barnsliga behov av populärkultur...

Anonym sa...

Men vaf... Hon gick ju på prisutdelningen och det rör sig inte bara om en konsert. Hon ska träffa Bruce som uppenbarligen är hennes stora "idol" eller vad man ska säga. Precis som politiker måste ha rätt att göra ett och annat fel och inte vara perfekta måste de ju få ha privata intressen. Nobelmiddagar kommer det att komma år efter år efter år efter år, men Brucan får man kanske bara läge att träffa en gång.

Anonym sa...

Men spänn av, vad skulle det göra om hon råkar missa en nobelfest? Hon ska ju för högre farao få träffa Bruce Springsteen, en person hon uppenbarligen beundrat i trettio år. Den chansen får hon kanske aldrig igen. För mig hade valet varit lätt.

"Skymf", vad är det för trams?

Anonym sa...

Nu har jag läst runt lite på bloggen. Det är faktiskt häpnadsväckande att få läsa ett sånt här ogenerat kvinnohat. Det är ju faktiskt det det handlar om här, förakt och avsky mot kvinnor.

Den här bloggen hade ju passat bättre i Saudiarabien, ett land vars syn på kvinnor verkar passa bra in här. Brr.

John Berg sa...

Janne:

Du måste nog skilja på "kvinnohat" och ovilja att underkasta sig statsfeminismens åsiktsmonopol.

John Berg sa...

Anonym:

"Precis som politiker måste ha rätt att göra ett och annat fel..."

Jo, någonting som Sahlin sannerligen tog fasta på.

YouTube, Mona Sahlin fifflar:
http://www.youtube.com/watch?v=HE6VXnScmC4

Krassman sa...

Det är väl ingen som har kritiserar Mona Sahlin som glömt Carl Bildts alternativa Nobel middag på Trattoria Romana 1998. Vilken skymf det var...suck. Vissa av er glömmer tydligen ganska fort ändå. Kan det ha att göra med Mona är Socialdemokrat eller? Jag bara undrar.

Anonym sa...

Jag håller helt med här, det visar på riktigt dåligt omdöme att välja pop före forskning. Men det visar väl vad socialdemokraterna kommer att ha för hållning till forskning och utbildning med Mona i ledningen.

Annars tycker jag att det är tur att sverige ska få en kvinna som statsminister, det är en skam att vi inte haft det förr.

John Berg sa...

Anonym:

"Jag håller helt med här, det visar på riktigt dåligt omdöme att välja pop före forskning. Men det visar väl vad socialdemokraterna kommer att ha för hållning till forskning och utbildning med Mona i ledningen."

Ja, precis.