måndag, januari 21, 2008

Kristdemokraterna måste vägra könsneutrala äktenskap

"Jag kompromissar inte", sa Fredrik Reinfeldt angående könsneutrala äktenskap. Nej, varför skulle han kompromissa? Kristdemokraterna torde ändå aldrig protestera. Kd borde givetvis hota med att fälla hela regeringen Reinfeldt. Om kd inte ens kan hindra liberalerna från att krossa äktenskapet så kan partiet lika gärna upphöra att existera. Vad ska vi med en samling inställsamma hycklare att göra i Sveriges riksdag?

Svenska Dagbladet:
"Jag kompromissar inte"

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kan du ens förklara vad som är problemet med könsneutrala äktenskap??? Jag antar att du inte kan säga varför, inte med vanlig logik iallafall. Jag lovar dig hur som hur du behöver inte gifta dig med en man, jag lovar det... Så klart ska vi ha könsneutrallt äktenskap sen ska DU och ANDRA skita i om jag väljer att vara gift med en man eller en kvinna. Du har inget med det att göra.

John Berg sa...

Du ska strunta i äktenskapet. Håll dig till din partnerskapslag. Därtill ska homosexuella medborgare inte få adoptera barn och en samkönad parrelation ska aldrig vara att betrakta som en familj. Homosexuella medborgare ska givetvis inte få ingå äktenskap.

Om du vill ha argument så kan du peka din webbläsare till www.bevaraaktenskapet.nu och ta del av en rad skäl att inte acceptera könsneutrala äktenskap. Ta gärna del av ett smakprov nedan.

Bevara Äktenskapet:

"Det leder till att kopplingen mellan äktenskap och föräldraskap försvagas. Äktenskap mellan man och kvinna har traditionellt varit föräldraskapets främsta institution, byggt på det faktum att det är relationen mellan man och kvinna som är fruktsam. En könsneutral äktenskapslag innebär att det inte längre finns en principiell koppling mellan äktenskap och barn. Det förlorar barnen på, genom att fler barn kommer att växa upp utan den naturliga relationen till sin mamma och pappa. Det är i högsta grad legitimt för ett samhälle att upprätthålla en unik institution - äktenskapet - för den unika relationen mellan man och kvinna."

Källa:
http://www.bevaraaktenskapet.nu

Anonym sa...

Ännu enklare vore väl att KD slutade med att gräva och lägga sig i vilka andra vuxna väljer att gifta sig, bo ihop/ha sex med.

Varför ska KD och den religiösa intresseklubben "Bevara äktenskapet" ha nån som helst rätt att bestämma - via lagstiftning - om jag tillåts välja att gifta mig med en man eller kvinna?

Det beslutet är och förblir mitt. Det har andra inte ett skvatt med att göra.

Anonym sa...

Vilket bra argument John! Då kanske vi ska ta och tvångsgifta alla singelmorsor och singelfarsor med varandra, allt för barnens bästa!

Ta inte ens upp "naturlighet" i argumentationen! Äktenskapet, heterosexualiteten och tvåsamheten är ingenting som är naturligt eller ej, det är bara en mänsklig konvention, en social konstruktion bland andra. Det kan man lätt se genom att studera andra medlemmar av gruppen primater.. för att inte tala om hur man löst det i olika stammar på olika ställen på jorden. Om du tror att sex endast är till för att skaffa barn så är det ditt problem inte mitt. Om du vill ha sex endast för det ändamålet, så var så god!

Som varande kristen menar jag att varje kyrka får faktiskt lösa det som dom vill. Men äktenskapslagen (äktenskapsbalken) som sådan, alltså som LAG måste vara könsneutral och bör byta namn till partnerskapslag. Så är det sen upp till var och en hur man vill definiera äktenskap. Jag kommer antagligen gifta mig och skaffa barn med hus, staket och volvo, men det är MITT beslut.. inte något som jag vill tvinga på andra genom lag.