måndag, februari 25, 2008

En genusfixerad mammas politiska korrekthet

Jag råkade surfa in på Alltombarn.se och hittade en artikel om föräldrarnas val av klädesplagg till sina barn.

Alltombarn.se:

"Jag klär min son i rosa, skriver Tove till Alltombarn.se. När jag blev gravid bestämde jag mig tidigit för att inte vara genusfixerad vad gäller klädfärger. Blev det en kille, vilket det blev, skulle han självklart få ha rosa på sig."

Tove om någon torde vara genusfixerad. Hennes inställning fick mig att må illa. Varför måste hon använda sin son som slagträ då hon ska skrävla om sin politiska korrekthet? Varje kvinna borde skydda sina barn från feminismens politiska indoktrinering. En kvinna borde tillsammans med sin man uppfostra parets gemensamma barn till självständiga samhällsmedborgare och inte till inskränkta genusfreaks. En vuxen kvinna torde väl vara kapabel att själv välja såväl klädesplagg som klädfärg till sina barn? Inte ska väl en mogen kvinna bry sig om feministernas genusfanatism?

Alltombarn.se:
"Jag klär min son i rosa"

8 kommentarer:

Anonym sa...

"En vuxen kvinna torde väl vara kapabel att själv välja såväl klädesplagg som klädfärg till sina barn?" så länge de inte väljer just rosa då eller?

John Berg sa...

En kvinna ska välja vilken färg hon vill till sina barn, men varför skryta om sin politiska korrekthet?

Anonym sa...

Men hur himla mogen man är du då om du blir ILLAMÅENDE av att någon tycker att sin son är fint klädd i rosa?

Tove har förresten en egen blog där hon i just ett inlägg funderar öppet på varför hon tycker rosa är OK men inte känner detsamma för volangtröjjor, tex. Handlar inte om att vara PK utan om att fundera över vilka fördomar man upplever finns i samhället och i sig själv. Men det verkar ju inte du ha utrymme för i din egna mognadsprocess eftersom du blir illamående av bara tanken...

John Berg sa...

"Handlar inte om att vara PK utan om att fundera över vilka fördomar man upplever finns i samhället och i sig själv."

Jag vill inte läsa om Toves fördomsfria val av rosa klädesplagg. Vi diskuterade en färg. Varför göra en färg till en så viktig fråga? Välj en färg bara och sluta skrävla om saken.

"När jag blev gravid bestämde jag mig tidigit för att inte vara genusfixerad vad gäller klädfärger. Blev det en kille, vilket det blev, skulle han självklart få ha rosa på sig."

Fy, vilken präktig inställning! Ska man verkligen behöva uthärda dylika resonemang på en arbetsplats, på en skola etc? Tvi vale!

Anonym sa...

På 1800-talet var rosa och röda ansedda som utmärkta färger på pojkbarn, för de ansågs dynamiska och utvecklande. Då fick pojkar ha de färgerna, nu är det tjejerna.

Och du, jag fattar inte alls vad du fikar efter, ena stunden är du upprörd över en färg, nästa säger du att det inte handlar om färgen. Ungefär lika konsekvent som när du i samma mening vill ha ökad kondomanvändning och större barnfamiljer.

Snälla John, lär dig uttrycka dig klart och tydligt innan du försöker dig på att blogga. Eller gör inte det. Du verkar vara så genomrutten att det inte gör nåt om ditt budskap inte går fram. Tvärt om.

John Berg sa...

"Och du, jag fattar inte alls vad du fikar efter, ena stunden är du upprörd över en färg, nästa säger du att det inte handlar om färgen."

Jag kritiserade aldrig Toves val av färg utan hennes lismande attityd. Jag tål inte en person som måste skryta med sin politiska korrekthet, i synnerhet inte eftersom hon skrävlade på sitt barns bekostnad.

"Ungefär lika konsekvent som när du i samma mening vill ha ökad kondomanvändning och större barnfamiljer."

Alla samlag torde inte syfta till att göra en kvinna gravid, inte ens i ett äktenskap. Jag förespråkade mindre lösaktig sexuell samvaro medborgare emellan, mindre användning av preventivmedel med en barnrik familjebildning som naturlig konsekvens.

"Du verkar vara så genomrutten att det inte gör nåt om ditt budskap inte går fram. Tvärt om."

Kul att du uppskattade min blogg. Förhoppningsvis kan min blogg hjälpa en och annan förvirrad själ att bringa ordning i livet.

Anonym sa...

A boy named Sue...För det är väl nästa steg?

John Berg sa...

Anonym:

And if I ever have a son, I think I'm gonna name him Bill or George! Anything but Sue! I still hate that name!