onsdag, juni 25, 2008

Unni Drougges kvinnochauvinism

En man jag känner satt en morgon mittemot sin svärfar och åt frukost på det mysiga lantstället med sjötomt. Han såg ut genom fönstret och upptäckte att nån stod på bryggan, en blekfet, tunnhårig kvinna med isterbuk. Han frågade sin svärfar: Vad är det för ett fult fetto där ute på bryggan?

Föreföll svärsonen utseendefixerad? Kränkte han måhända kvinnan i fråga? I så fall borde väl även Unni Drougge kränka mannen i nedanstående utdrag från hennes blogg.

Unni Drougge:

"En kvinna jag känner satt en morgon mittemot sin svärmor och åt frukost på det mysiga lantstället med sjötomt. Hon såg ut genom fönstret och upptäckte att nån stod på bryggan, en blekfet, tunnhårig man med isterbuk. Hon frågade sin svärmor: Vad är det för ett fult fetto där ute på bryggan?"

Drougge gjorde även ett försök att förklara dagens skilsmässostatistik.

Unni Drougge:

"Nån gång uppåt fyrtio, när småbarnsåren lagt sig, börjar skilsmässorna hagla. Paren hävdar att de glidit isär (i bästa fall). Men jag undrar om det inte är så att de helt enkelt slutat tända på varann."

Dessvärre mäktade Drougge inte med att tillämpa ovanstående resonemang på sin och fd sambon Niclas relation. Istället valde Drougge att än en gång skandalisera en fd partner genom att låta publicera en hämndbok. Boven i mitt drama kallas kärlek.

Feministiskt initiativ:
30 feminister: Unni Drougge

Tidigare inlägg i samma tema:
Unni Drougges narkotikafeminism
Unni Drougges mansmisshandel

Bloggar.se:
, , , , ,

Inga kommentarer: