söndag, mars 01, 2009

Tanja Bergkvists blogg

Jag noterade till min stora förtjusning att Tanja Bergkvist sedan februari 2009 tycks publicera inlägg på en personlig blogg vid namn Tanja Bergkvist's Blog. Svenska Dagbladet publicerade häromsistens en debattartikel signerad Bergkvist gällande Vetenskapsrådets finansiering av genusvinklad trumpetforskning. Dessförinnan mäktade Bergkvist även med att få en debattartikel publicerad i Svenska Dagbladet gällande feministernas angrepp på oskyldiga barn. Jag vill härmed rekommendera mina besökare att ta del av Bergkvists debattinlägg i såväl Svenska Dagbladet som på hennes blogg.

Tanja Bergkvist's Blog:
http://tanjabergkvist.wordpress.com/

Svenska Dagbladet:
Vetenskap eller galenskap?
Genusvetare förvirrar barnen

1 kommentar:

Anonym sa...

Du tycks inte ha förstått att jämställdhetsarbetet går ut på att upptäcka och ifrågasätta, mer eller mindre kontroversiellt och genom mer eller mindre detaljinriktade analyser (ang den skrattretande trumpetundersökningen), mönster som låser in såväl kvinnor som män i roller. Antar att du är tillräckligt begåvad och tillvarosbevandrad för att ha lyckats uppsnappa det elementära budskap att feminismen i grund och botten ägnar sig åt detta arroganta promotande av just kvinnans rättigheter av den enkla anledningen det statistiskt och relativt obestridligt är hon som fått den underordnade av dessa två. Någon mansförföljelse är det knappast fråga om..

Men det är klart. En kvinna är ju trots allt inte särskilt charmig när hon framhäver sina egna intressen (alternativt blygsamma önskan att åtminstone inte få dem systematiskt eftersatta)