söndag, november 15, 2009

Genusperspektiv på gång?

Statens institut för könsbiologi i Uppsala, JämO och all annan feministisk gallimatias i form av exempelvis genustrumpetforskning och feministisk porrfilm i all ära, men nog borde Sverige inrätta en myndighet i syfte att könsavkoda människans gångstil? Nej, någon sådan myndighet vill vi inte veta av, kanske en och annan hederlig skattebetalare svarade på min fråga. Sakta i backarna. Nog torde en och annan man kasta ett öga på en kvinnas bakdel med jämna mellanrum? Kvinnorna skolas till att vicka på höfterna i samband med gång medan män fostras till att hålla en rak patriarkal gångstil. Försök inte förklara ovanstående olikhet genom att hänvisa till människans biologi, ty vi vet alla att människans biologi näppeligen torde förklara medborgarnas ojämställda situation i samhället. Nej, människans gångstil torde vara en konsekvens av samhällets könsnorm avseende gång, vilken alltså överordnade männen i förhållande till kvinnorna. Av någon outgrundlig anledning kom jag att tänka på ovanstående i samband med att jag tittade på Monty Pythons klassiska sketch Ministry of Silly Walks, se nedan. Nog skulle en tragikomisk person som Claes Borgström passa i John Cleese roll som chef på en myndighet med inriktning på könskodad gångstil? Glöm inte att anslå ett genusperspektiv på John Cleese gångstil. Vilken gångstil utgjorde en traditionell patriarkal gångstil och vilken andades kvinnoförtryck?

Apropå biologi. Svininfluensan torde inte leva upp till landets jämställdhetspolicy, dvs statistisk jämställdhet i form av 50/50 i alla sammanhang. I skrivande stund räknas antal dödsfall till åtta, varav alla män. Nu ska vi inte gå händelserna i förväg, men svininfluensan måste omgående upphöra med att skörda ojämställda dödsfall. Sveriges riksdag borde överväga att lagstifta om könsneutral influensapandemi. Inte ska väl ett jämställdhetsparadis som Sverige låta en influensapandemi göra skillnad på folk utgående från kön?

Avslutningsvis, en favorit i repris. Läs Kurt Lundgrens utmärkta kåseri om Vetenskapsrådets finansiering av genusvetenskaplig trumpetforskning, se länk nedan.

Jag måste passa på att beklaga dagens oseriösa ton i min blogg. Ni borde å andra sidan inte förvänta er en genomgående seriös blogg med anledning av bloggens huvudämne i form av feminism. Vilken normal person torde mäkta med att blogga om feminism i åratal utan att då och då själv sänka sig till feministernas oseriösa nivå?

YouTube:
Ministry of Silly Walks

Östra Ölands fria horisont:
Trumpeten en manlig genussymbol

Inga kommentarer: