måndag, november 15, 2010

Lars Ohlys genustrams i fallet Mona Sahlin

Vansinnet vet ingen gräns. Idag uttalade sig Lars Ohly om Mona Sahlins avgång.

Expressen:

"Mona Sahlin tvingades bort - för att hon var kvinna.
Det menar Lars Ohly (V) som riktar stark kritik mot Socialdemokraternas agerande."

Ohly spelade ut feministkortet. Vad oväntat, eller hur? Jag väntade bara på att någon idiot till feminist skulle påstå att Sahlin tvingades avgå med anledning av hennes könstillhörighet. Jag förväntade mig i och för sig att Claes Borgström skulle stå för utspelet, eller möjligen Gudrun Schyman, men Ohly hann före sina vapendragare i Sveriges feministiska tokvänster.

Jag ska låta förtälja av vilken anledning Mona Sahlin tvingades avgå igår. Hon borde till att börja med aldrig någonsin ha blivit vald till paritordförande, vilket borde vara ett skäl i sig att avgå. Valet utgjorde nämligen en konsekvens av valberedningens mansdiskriminering. Nog om partiets diskriminering av män. Sahlin valde som ett led i partiets valsatsning att lansera ett rödgrönt alternativ i vilket en person som grät då Berlinmuren föll ingick. Lägg därtill en samling miljöpartister med världssamvete, vars världsförbättrarprat ingalunda torde imponera på vare sig partiets väljare eller väljarkåren i stort. Att Mona Sahlin inte till tillnärmelsevis tangerade statsminister Fredrik Reinfeldts anseende i folkets ögon torde inte göra saken bättre. Sist men inte minst. Socialdemokraterna gjorde partiets sämsta val i mannaminne i och med 2010 års riksdagsval. Avgick Mona Sahlin verkligen på grund av sitt kön?

Med anledning av kommunisten Lars Ohlys utspel vill jag passa på att återge en annan socialists utspel en gång i tiden, nämligen ingen mindre än före detta statsminister Ingvar Carlssons uttalande om Sovjetunionens förmåga att generera ett materiellt välstånd.

Ingvar Carlsson:

"Såväl Sovjetunionen som länderna i Östeuropa har genomfört en snabb industrialisering och har en hög bruttonationalprodukt. Det finns åtskilligt att invända mot systemet i dessa länder, men de bevisar ovedersägligen att kapitalismen inte har monopol på att skapa materiellt välstånd."

Ridå?

Jag ska vara ärlig. Vi såg nog slutet på Socialdemokraternas dominans i svensk politik i och med borgarnas historiska valseger och i och med Sverigedemokraternas intåg i Sveriges riksdag. Sverigedemokraterna måste anses inneha en ypperlig chans att utöka partiets stöd bland medborgarna i samband med 2014 års riksdagsval. Mellan tummen och pekfingret, tänk er ett SD på mellan 5,7 procent och 10 procent. Alliansen borde rimligen hamna någonstans mellan 40 och 50 procent, grovt räknat. Hur i hela friden ska Socialdemokraterna med Vänsterpartiet och Miljöpartiet i släptåg mäkta med att erhålla egen majoritet? Sahlins ordförandeskap med dagens politiska kris som en logisk konsekvens torde med största säkerhet allena utgöra ett tecken i tiden. Ett tecken på en djupgående socialdemokratisk kris i avsaknad av överskådlig lösning.

Expressen:
Lars Ohly: Sahlin tvingades bort för att hon är kvinna

Wikiquote:
Ingvar Carlsson

Inga kommentarer: