söndag, mars 27, 2011

Jämställdhet bakom ökad psykisk ohälsa bland barn?

Läkaren Annica Dahlström och ekonomen Christian Sörlie Ekström gick idag till frontalangrepp på Sveriges jämställdhets- och familjepolitik.

Göteborgs-Posten:

"För första gången i mänsklighetens historia har vi kastat nästan all erfarenhet om barn på historiens soptipp. Många barn mår i dag riktigt dåligt och det blir bara värre. Men i dagens demokratiska Sverige får man inte ställa frågan om det kan finnas ett samband mellan vår moderna syn på hur barn skall växa upp och den ökande sjukligheten hos barnen, skriver Annica Dahlström och Christian Sörlie Ekström."

"Självmord, suicidförsök, depression och konsumtion av psykofarmaka har bland unga kvinnor ökat med upp till 400 procent under de senaste tio åren. (Kanske det hänger ihop med att alla barn förväntas bete sig som pojkar?) Trenden för unga män är densamma även om utvecklingen inte är lika dramatisk. Ju yngre barn desto brantare ökning, de uppväxande barnen mår allt sämre och vi undrar varför."

"Män och kvinnor är olika i hjärnan. Den andra faktorn är att män och kvinnor förväntas göra samma saker. Det bygger på en politisk, obelagd tes att män och kvinnor är utbytbara vad gäller egenskaper och förutsättningar att ta hand om barn. Att en 50-50-delning skulle vara i barnens intresse förutsätter att män och kvinnor är identiska."

Jag vill härmed rekommendera bloggens besökare att ta del av hela Annica Dahlströms och Christian Sörlie Ekströms debattartikel på gp.se, se länk. Ta gärna även del av psykiatriprofessor Mikael Landéns uttalande om genuspedagogik som ett gigantiskt psykiatriskt experiment på barn, se länk. Jag kan inte med ord uttrycka min avsky för feministernas övergrepp på oskyldiga barn.

Göteborgs-Posten:
En familjepolitik som gör barnen psykiskt sjuka

Adlibris:
Könet sitter i hjärnan av Annica Dahlström

Tidigare inlägg i samma tema:
Genuspedagogik, ett gigantiskt experiment på barn

1 kommentar:

Anonym sa...

En film som tar upp ämnet

"Hold on to your Kids" Dr. Gabor Mate
http://www.ustream.tv/recorded/6519665