onsdag, februari 21, 2007

Maria Abrahamsson om Fi:s partistöd

Svenska Dagbladets Maria Abrahamsson skrev en ledare med anledning av Feministiskt initiativs suspekta partistöd. Jag förmådde inte länka till Abrahamssons inlägg på grund av tekniska problem, förmodligen på SvD:s webbsida. Jag vill ändå delge mina besökare Abrahamssons ledare och valde således att citera hela Abrahamssons ledare nedan.

"Schyman kunde inte ha tänkt ut saken bättre själv!

I våras dömdes regeringstjänstemannen som lurade av den förra regeringen 1,5 miljon kronor i bidrag genom att rekommendera sig själv till påhittade feministprojekt. Domen löd på ett och ett halvt års fängelse. (En dom som för övrigt ska prövas av Svea hovrätt i mitten av mars).

Efter denna soppa är det Delegationen för fördelning av statsbidrag för kvinnors organisation och jämställdhetsprojekt som portionerar ut statens jämställdhetsbidrag. Jo det är samma delegation som i dagarna har avslöjats med att bevilja Feministiskt initiativ 400 000 kronor i bidrag, givet att Fi inte fattar något beslut om att ställa upp i val.

Varför skulle Fi göra det? Visserligen var tanken att Fi:s medlemmar i demokratisk ordning skulle få ta ställning till valfrågan på årsmötet den 24-25 mars. Nu blir det inte så. Partiet, eller folkrörelsen som Gudrun Schyman föredrar att kalla Fi efter katastrofvalet, är barskrapat och behöver pengarna nu. Och delegationens valförbud gäller bara för 2007. Schyman kunde inte ha tänkt ut saken bättre själv!

Ansvaret för att skattepengarna används rätt vilar i det här fallet på jämställdhetsminister Nyamko Sabuni. Hon gör klokt i att snarast se över vad den här delegationen egentligen håller på med."

Svenska Dagbladet:
Ledarredaktionens blogg

Inga kommentarer: