tisdag, februari 27, 2007

Sveriges olycksaliga jämställdhetspolitik och ensamstående kvinnors behov av insemination

Ensamstående kvinnors behov av insemination motiverade nyligen höjda krav på en lagändring. Kristdemokraterna avfärdade som enda parti nämnda anspråk på lagändring. Man borde givetvis inte acceptera tilltänkta föräldraskap. En sund familjepolitik borde eftersträva mamma, pappa, barn och ingen annan form av familjebildning. En ensamstående kvinna vid namn Tove förklarade sin inställning till insemination och visade på en sorglig samhällssituation i Sverige av idag.

Dagens Nyheter:

"För henne har det alltid känts väldigt viktigt att få barn, säger hon till DN. Men tiden gick, och hon träffade ingen att dela en familj med."

Jag anade redan inledningsvis att Sveriges olycksaliga jämställdhetspolitik låg och lurade i vassen. En familjepolitik med tydlig fokusering på familjebildning och inte på kvinnors individuella utveckling borde i många fall utgöra en lösning på ovanstående problem. En familjepolitik ska inte avhjälpa ensamstående kvinnors problem med att bilda familj via symptombehandling, utan genom att angripa problemets uppkomstorsak, nämligen nuvarande jämställdhetspolitik.

Dagens Nyheter:
Singelkvinnor kan få ja till insemination

Inga kommentarer: