lördag, februari 24, 2007

Linnea Johanssons ledare i Aftonbladet

Aftonbladets Linnea Johansson uppvisade idag en aningslös och naiv inställning till Feministiskt initiativs ombildning från parti till folkbildningsröresle. Johansson, begrep du aldrig att Fi bara bluffade med att verka som folkbildningsrörelse i syfte att dölja partiets ohederliga partistöd?

Ta del av blogginlägg i samma tema via etiketten "Feministiskt initiativ" nedan!

Aftonbladet:
Nu hoppas jag på Fi

3 kommentarer:

Mästaren och Margarinet sa...

Fi, eller hur de nu förkortas, har också sagt att de ska frysa pengarna de fått som folkbildningsrörelse fram tills dess att de vet ifall de ska ställa upp i ytterligare val.

Inte för att jag bryr mig om Fi, men jag måste dela med mig av vad jag läst och det i den förnämligt värdelösa tidningen Ystads Allehanda.

/Mästaren

John Berg sa...

Fi:s strategi är lika enkel som motbjudande. Man tar beslut om att inte ställa upp i val 2007, erhåller 400 000 i förtäckt partistöd, sedan gör man samma sak varje år fram till partikongressen 2010 då man istället beslutar om att ta "parlamentariska initiativ" och därigenom kandidera i kommande riksdagsval. Möjligen tar man även ett "parlamentariskt initiativ" i samband med Europaparlamentsvalet 2009 och förlorar därigenom möjligen även 2009 års partistöd.

John Berg sa...

Uppdaterad 2007-03-01:

Delegationens regelverk förstärkte min misstanke om Fi:s planerade bidragsfusk:

"Det är upp till Fi:s medlemmar att besluta om de ska ställa upp i val. Om de däremot vill behålla etableringsbidraget får Fi under 2007 inte fatta ett beslut om att ställa upp i något kommande allmänt val – i praktiken 2009 och 2010. De blir då återbetalningsskyldiga. Om beslut om att ställa upp i val istället fattas under 2008 får de behålla bidraget för 2007 men kan inte beviljas bidrag för 2008."