söndag, juni 24, 2007

Mona Sahlins uppgång och fall

Jag noterade i Synovate Temos senaste opinionsundersökning att Socialdemokraternas väljarstöd återigen hamnade på samma låga nivå som innan Mona Sahlin tillträdde som partiordförande. Sahlins smekmånad som partiordförande torde därigenom vara att betrakta som avslutad.

Dagens Nyheter:
Socialdemokraterna går kraftigt bakåt

YouTube:
Mona Sahlin fifflar

2 kommentarer:

MK sa...

Haha! 42% kallar du "låga nivå". Vad har mörkermännen i KD för nivå då? Icke existerande? Iofs vore ju det en dröm om man fick bort alla mörkermänniskor från riksdagen men det är väl tyvärr bara att drömma om.

John Berg sa...

Nja, kanske inte "låga nivå" ändå, men likväl samma nivå som innan Sahlin tillträdde som partiordförande. Partiets kurva i Synovate Temos mätning visade på en nedåtgående trend. Vad ska nästa mätning visa, 40 eller 35, måhända rentav 30 procent?

Kristdemokraterna avancerade en aning i Synovate Temos undersökning, men givetvis ska vi inte förvänta oss att Kristdemokraterna ska åstadkomma någonting av värde med tanke på partiets mesiga framtoning. Urvattnade Hägglund fick lite andrum i och med Synovate Temos mätning.

En fågel viskade i mitt öra idag och meddelade att Marita Ulvskog tydligen nynnade på nedanstående melodi i samband med att hon promenerade från sin bostad till SAP:s partikansli.

On the way down
I saw you
And you saved me
From myself
And I won't forget
The way you loved me
On the way down
I almost fell right through
But I held onto you

Down, down, down
But I held onto you
Down, down, down
But I held onto you