måndag, februari 18, 2008

Antifeministisk komik

I Sverige torde Bill Mahers show leda till avsked. Inom sinom tid torde en likande show i Sverige leda till åtal. Ett ovidkommande resonemang givetvis, eftersom ingen svensk ståuppare torde våga skämta om feminism ändå. Man måste onekligen söka sig till USA om man vill ta del av antifeministisk komik. Borat visade prov ypperlig antifeministisk komik i samband med att han intervjuade tre företrädare för Veteran Feminists of America. Ta del av ett klipp ur Borats scen via nedanstående länk. Observera feministernas totala avsaknad av självdistans. Och nej, jag vill inte ha några kommentarsinlägg angående härskarteknik i form av förlöjligande.

YouTube:
Bill Maher on Feminism

AOL Video:
Borat - Feminism

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, Bill Maher klippet var lite småkul. Dock såg jag inget som inte skulle kunna sägas på en svensk ståupp scen. Sedan pratar Maher för övrigt inte om feminism, han pratar om vad han upplever som feminiseringen av det amerikanska samhället, något helt annat. Han pratar om kvinnor som säger saker som "kvinnor är bättre än män" och får applåder. Men väldigt få feminister har någon brinnande längtan att få gå runt och säga "kvinnor är bättre än män" så det finns iallafall ingen antifeminism i Mahers tankar där.
Sedan pratar han om män och kvinnor vilket ju är ett vanligt ståupp-ämne, inget om feminism där heller, och om sex (ok, han tror många kvinnor fantiserar om prinsar som kommer ridande i solnedgången eller nåt så han kan inte ha speciellt bra koll på vad kvinnor faktiskt fantiserar om, men det är ju menat att vara roligt så det är inte så svårt att ha översyn med det). Och så håller det på.

Konstigt att man kan uppleva filmklipp så olika.

Många som klagar på att de inte kan skämta om kvinnor eller dra sexistiska skämt längre för att "feminister har ingen humor" är helt enkelt inte lika roliga som de själva tror. Och det kan man ju förstå att de är lite sura över.

/Anna

John Berg sa...

Anna:

Vad tyckte du om Borat då? Hans komik skakade väl ändå om feministerna en aning?

Anonym sa...

OK, "smaller brains" - FUNNY!:)

Och jag antar att du inte menar allvar när du frågar om klippet "skakar om" feminister. Ingen skulle ju kunna mena allvar med en sån fråga. Fast jag skulle gärna se någon ta Borat-klippet och göra en stor affär av att det skulle "visa på" något särskilt om feminismen, för underhållningsvärdets skull alltså.

/Anna