tisdag, februari 12, 2008

Ystads tingsrätts rättsövergrepp på Tito Beltran

Tito Beltran blev föga förvånande dömd med anledning av Monica Dahlström-Lannes polisanmälan. Beltran visade prov på sinnesnärvaro och verklighetsförankring då han i Expressen kommenterade tingsrättens dom med nedanstående ord.

Expressen:

De hade redan bestämt sig från början, säger Tito Beltran direkt till Expressen.se.

Ystad tingsrätt tog ingen hänsyn till Dahlström-Lannes kriminella agerande i samband med att hon kontaktade Robert Wells. Tingsrätten tog inte ens hänsyn till åklagarens tjänstefel med anledning av Dahlström-Lannes inblandning i polisens förundersökning. Beltran blev givetvis dömd utan minsta bevis. Barnflickans ord, tillsammans med Maria Lundqvists och Carola Häggkvists intetsägande vittnesmål utgjorde ärendets enda egentliga bevisning. Huruvida Beltran verkligen gjorde sig skyldig till våldtäkt torde inte gå att utröna. Beltran ska givetvis inte bevisa sin oskuld och således begick tingsrätten ett rättsövergrepp på Tito Beltran. Ett rättsövergrepp som ett flertal medborgare med största säkerhet tvingas utstå årligen. Domslutets långsiktiga konsekvens torde bestå i en minskad tilltro till Sveriges rättsväsende och en devalvering av kvinnans människovärde i allmänhetens ögon. Läs även mina tidigare inlägg i samma tema, se länk nedan.

Expressen:
Tito Beltran dömd till två års fängelse

Aftonbladet:
”Det värsta jag varit med om”

Svenska Dagbladet:
Två års fängelse för Tito Beltran

Dagens Nyheter:
Beltran dömd för våldtäkt

Tidigare inlägg i samma tema:
Thomas Bodström ljög om Monica Dahlström-Lannes

6 kommentarer:

Unknown sa...

Det där prakt-aäcklet har flera gånger tidiagare anmälts för sexualbrott men friats. Rätt åt svinet.
Bara för att du är en kvinnohatare betyder det inte att han är oskyldig.

Anonym sa...

Det är ett hån mot samhället att det alltid ska vara fel på systemet när någon döms. Kolla på Skiftnyckel.com så får Ni se vad vi tycker

http://www.skiftnyckel.com/vi-vantar-pa-chiles-reaktion/
http://www.skiftnyckel.com/finito-tito/
http://www.skiftnyckel.com/tito-ernesto-beltran/
http://www.skiftnyckel.com/tito-far-lana-tandare-av-skiftnyckel/
http://www.skiftnyckel.com/klargorande-ifran-billy-butt/
http://www.skiftnyckel.com/varldsartisten-dar-han-hor-hemma/

John Berg sa...

Thomas:

Jag hävdade aldrig att Beltran inte gjorde sig skyldig till våldtäkt på Lundqvists barnflicka. Jag påtalade även Titos tidigare förehavanden i mina första inlägg. Däremot kritiserade jag rättsväsendets avsaknad av rättssäkerhet i sexualbrottsmål. Därtill drog du en förhastad slutsats då du beskyllde mig för att vara kvinnohatare.

Anonym sa...

"Målsägandens berättelse är fullt trovärdig"

Detta användes som komik på 80-talet i ett TV-program som hette "Prat i Kvadrat". En person skulle babbla en massa roligt om ett ämne, och sedan skulle de andra gissa om det var sant eller falskt.

Anonym sa...

Jag är inte säker på att han är skyldig.

Anonym sa...

Någon jag stör mig på grymt mycket är att media redan valt att se Tito som gärningsman innan förundersökningen ens kom igång. Idag i aftonbladet fick vi läsa ett avsnitt av flickans version. Vad hände med Titos?