torsdag, mars 06, 2008

Miljöpartiet vill urholka svensk rättssäkerhet

Miljöpartiet ska iscensätta en utredning, vars främsta målsättning torde vara att oskyldiga män ska bli dömda i domstol. Miljöpartiet gav Madeleine Leijonhufvud i uppdrag att förbereda partiets förestående förslag om förändrad sexualbrottslag. Leif GW Persson idiotförklarade tidigare Leijonhufvud i samband med att Persson blev intervjuad av Pär Ström angående Sveriges nya avlyssningslagstiftning, se länk nedan.

Sydsvenskan:

"En våldtäktsman ska inte klara sig undan straff genom att hävda att kvinnan var med på det. Miljöpartiet vill skärpa sexbrottslagen genom att införa begreppet samtycke."

Tipstack till signaturen Millan som även kommenterade Miljöpartiets förslag via nedanstående insiksfulla analys av såväl svensk rättssäkerhet som Miljöpartiets hantlangare Leijonhufvud.

Millan:

"Med tanke på hur dom hela tiden sänker beviskrav i sexbrottsmål, så är det förvånande att dom nu försöker dölja det genom orden i artiklen, den ger intrycket att dom inte sänkt beviskrav i sexbrottsmål. Och inte heller helt oväntat är det feministernas högtalare inom juridiken Madeleine Leijonhufvud som anlitas som mp:s utredare."

Sydsvenskan:
Mp vill skärpa sexbrottslag

Tidigare inlägg i samma tema:
Intervju med Leif GW Persson

Inga kommentarer: