fredag, juli 25, 2008

Skattebetalarna tvingas stödköpa gayrörelsens politiska propaganda

Stockholms Lokaltrafik ska tydligen sponsra Pridefestivalen genom att stödköpa gayrörelsens anskrämliga flagga. Därtill ska skattebetalarna bekosta gratis veckokort till Pridefestivalens medarbetare. Vän av ordning torde ifrågasätta SL:s val att låta stödköpa politisk propaganda och även utsmycka Stockholms kollektivtrafik med gayrörelsens politiska budskap. Jag kommenterade tidigare polisens partipolitiska engagemang i samband med föregående års Pridefestival, se länk nedan.

Dagens Nyheter:

"Vd förordade sponsring, dels genom att köpa flaggor till alla bussarna för 15.000 kronor, dels genom att ge Pridevolontärerna gratis veckokort på SL."

Dagens Nyheter:
Kritik mot regnbågsflaggor på bussar

Svenska Dagbladet:
SL-bussarna hissar Prideflaggan

Tidigare inlägg i samma tema:
Stockholm Pride 2006
Länspolismästare Carin Götblad

Bloggar.se:
, , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag ser inte skillnaden mot till exepel vattenfestivalen som också i hög utsträckning bekostades av skattebetalarna. En massa folk kommer och åker kollektivt, bor på hotell, äter mat och stockholm får en massa pr. Det är väl värsta investeringen att låta några funktionärer åka gratis?!

John Berg sa...

En viktig skillnad mellan Pridefestivalen och Vattenfestivalen torde vara Pridefestivalens politiska roll. Vattenfestivalen utgjorde en kulturfestival medan Pridefestivalens främsta syfte torde vara att propagera för osund sexualmoral och samhällsupplösning i största allmänhet. Ska SL även flagga med arbetarrörelsens röda fana på första maj, eller måhända hissa swastikan på martyrernas dag?

Anonym sa...

Vill upplysa om att det inte finns naagon gemensam homopolitik och att homosexuella aer en diversifierad grupp precis som heterosexuella. Den enda gemensamma politiken homosexuella har aer att man inte vill bli diskriminerad.
Annars haller jag med om att sponsring av dylika evenemang boer undvikas saa laangt det gaar! 15000 kr aer dock en piss i Missisippi, saa det ar inte mycket att bli upproerd oever. Saerskilt inte med tanke paa hur mkt pengar som Pride genererar genom utlaendska besoekare.
Osund sexualmoral och samhaellsupploesning? Suck! Mamma, pappa, barn, daer mamma och pappa aer otrogna paa jobbfesten kommer finnas kvar, du behoever inte vara orolig!

Anonym sa...

erik ;

Så heterofober är aldrig otrogna på jobbfesten??

olof den andre