tisdag, juli 01, 2008

Sverigedemokraterna borde lära av Kurt Lundgren

Med anledning av ett kommentarsinlägg i anslutning till föregående inlägg fick jag anledning att kommentera Kurt Lundgrens blogg i relation till Sverigedemokraterna. Jag vill på grund av mitt tämligen utförliga svarsinlägg även delge mina läsare mitt kommentarsinlägg i form av ett blogginlägg. Min slutsats torde vara att Sverigedemokraterna borde lära av Kurt Lundgren och att hans inställning till Sverige av idag snarare talade till SD:s fördel än tvärtom. Mitt svarsinlägg återfinns nedan, håll till godo.

Ingen annan namnkunnig, ej partiansluten, bloggare gav Sverigedemokraterna så positiv uppmärksamhet som Kurt Lundgren gångna tid. Sverigedemokraterna borde inte kritisera Lundgren utan snarare läsa av folkets missnöje med dagens politik utifrån Lundgrens blogginlägg. Att Lundgren på sin blogg inte uttryckligen sympatiserade med SD talade snarare till partiets fördel, ty Lundgren framstod därigenom som en person som förde vanliga människors talan, en talan som i många avseenden stämde överrens med SD:s politik. Lundgrens blogginlägg gav med största säkerhet uttryck för en etablerad uppfattning bland många medborgare gällande dagens miljöpolitik, jämställdhetspolitik, asylinvandring, kriminalpolitik med mera. Vilken annan anständig bloggare kritiserade exempelvis islamiseringen av Europa och Sverige så att hans/hennes opinionsbildning i praktiken gick hand i hand med SD:s politik på nämnda område? Jag kan på rak arm räkna upp ett antal politiska spörsmål, vilka SD borde titta närmare på. Sverigedemokraterna borde kanske lära av Lundgren och börja angripa bensinpriserna, energipriserna med mera, dvs lyfta fram en politik vars konsekvens märks i plånböckerna. Måhända borde SD rentutav profilera sig som ett parti med en politik till förmån för "the American way", men i svensk förpackning, dvs rätt till liv, frihet och strävan efter att förverkliga sina livsmål. Inga främmande religiösa påbud, inget skatteslaveri, ingen miljöanpassning, inga genushänsyn, ingen EU-doktrin ska få hindra vanliga medborgare från att leva såsom våra föräldrar, mor- och farföräldrar gjorde före oss!

Kurt Lundgren, Östra Ölands fria horisont:
kurtlundgren.webblogg.se

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller med dig på alla punkter, Artikel 19. Absolut. Du har helt rätt i det du skriver. Lundgren är en förebild. Men det enda jag reagerade på var att han smutskastade oss och försökte blanda ihop oss med vänstern. Detta har inte bara tillkommit av en slump. Han har hotats och/eller pressats att göra detta avståndstagande. Tidigare har han varit sd-vänlig, men nu var det ett rakt nej. Det är sådan feghet och sådant kappvändade som får mig att koka. Men hans blogg är förstås mycket läsvärd och intressant på alla sätt och vis.

Jean Moulin sa...

Jag driver samma linje som Lundgren, fast i mer utrerad form.

Dessutom i en mer anti-etatisk och libertariansk dito, kanske därmed ngt mindre folklig.

Att Lundgren kritiserar Sd må vara hänt.

Det gör jag också: för att man inte kritiserade EU:s ramlag mot rasism och folkmordsförnekelse, att man i princip är för FRA-lagen, och för att man har en nymoralistisk lantistendens i sin framtoning.

Lundgren däremot har vid ett par tillfällen raljerat om invandringskritiken som ofolklig och som töntig.

Som bevis nämnde han en fest han bevistat där politik diskuterats, men aldrig invandringen! Att det kunde bero på närvaron av den invandrare Lundgren även berättade om, tycks han inte inse.

Ett annat bevis är hans moderate vän, som kritiserade Sd:s invandringskritik.

Detta glömmer lätt hans beundrare (till vilka jag hör)bort.

Jag har flera gånger lyft fram behovet av Sd-kritik mot bensinskatt och för utbyggd kärnkraft - gärna i en affisch- och annonskampanj.

I dagens läge är jag tveksam till om jag åter skulle rösta på Sd.
Det finns för mycket nymoralism och statskrameri i det partiet.