torsdag, augusti 14, 2008

En gammal vänsterfloskel

Jag läste i Svenska Dagbladet om ungdomarnas ökade narkotikamissbruk. Socialdemokraten Roger Mogert passade i artikelns avslutning på att damma av en gammal vänsterfloskel.

Roger Mogert:

Ökningen av narkotikaanvändandet är det som är oroväckande framför allt. Det samverkar ju också med nedskärningar på fritidsgårdar och på elevvård i skolan, säger oppositionsborgarrådet Roger Mogert (s)

Inte nog med att ungdomarna måste ha tillgång till en fritidsgård för att inte börja knarka. I storstädernas förortsområden måste man ha tillgång till en fritidsgård för att inte bränna ned skolorna i området. Jag deltog aldrig i min lokala fritidsgårds verksamhet. Om jag började knarka och försökte tända eld på min skola? Nej, givetvis inte, men å andra sidan växte jag upp i en delvis förlorad tid, en tid då man fortfarande fick en anständig barnuppfostran. Mogerts gnäll om fritidsgårdar utgjorde bara en simpel vänsterfloskel i syfte att dölja en destruktiv samhällsutveckling.

Svenska Dagbladet:
Fler unga har testat droger

Bloggar.se:
, , , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

satsningen på ungdomsgårdar och de ökade kostnaderna för dem går nästan parallellet med ungdomsbrottslighetens ökning. I dag så anmäls dock försvinnande få av småbrotten som ofta begås av ungdomar då man vet attt polisen inte bryr sig ett dyft om dem. Nu har ju också dagsigenerationerna kommit in i målgruppen för narkotikan med full tydlighet också.

olof den andre