tisdag, augusti 12, 2008

Skattemyndigheten goes bananas

Jag trodde att Göteborgs-Posten skämtade om Skatteverkets nya policy gällande namnändring, men icke! Skattemyndighetens rättsliga råd gick tydligen bananas i samband med att man skulle fastställa myndighetens nya regelverk avseende namnändring. Kära läsare, ta del av nedanstående uttalanden från Skattemyndighetens talesman.

Göteborgs-Posten:

"Däremot ska Skatteverket inte ha lika hårda könsregler kring nybildade namn, till exempel Häst, eller förnamn med utländsk karaktär. Flickor ska exempelvis få heta Charlie eller Bo."

"Man ska också tillåta företagsnamn, så länge de inte väcker anstöt. Melitta är okej, men inte Durex."

"Det innebär att man inte får heta Diskbänk eller Pilsnerflaska. Däremot ska växtnamn, djurnamn och namn på naturföreteelser gå igenom. Östfront, Morgonrodnad, Skymning, Skogsnäva och Sommarbris är exempel på accepterade förnamn."

Inte heta Diskbänk? Vad synd. Jag som planerade att byta namn till Diskbänk. Inte nog med att Skatteverkets nya policy utgjorde rena skämtet, Skattemyndighetens resonemang innehöll också en mängd motsägelsefulla resonemang. Varför ska en flicka till exempel inte få heta Kurt men väl Bo? Varför ska Durex klassas som ett namn som må väcka obehag, men inte Melitta? Ska man få heta Kanon men inte Kulsprutepsitol? Ska man tillåta en person att heta Diesel med tanke på att en miljömupp må bli illa till mods? Allvarligt talat, Skattemyndighetens personal måste ha en skruv lös. Jag vill avslutningsvis passa på att rekommendera Skattemyndigheten att byta namn till Idiotmyndigheten.

Göteborgs-Posten:
Okej att heta Morgonrodnad

Svenska Dagbladet:
Skatteverket snällare mot namnbytare

Bloggar.se:
, , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Inte Diskbänk men kanske Diskbengt? *haha*

Bekanta till bekanta fick nyligen en son som nu heter Raketen i förnamn...

Diesel är faktiskt ett efternamn. Känner en som heter det. Hon är tydligen släkt med den där gubben Diesel som uppfann dieselmotorn.