söndag, mars 01, 2009

Feministiskt initiativs nya kampsång

Feministiskt initiativs karriärskvinna Sofia Karlsson lanserade i samband med feministsektens kongress 2005 musikgruppen Pirata Radical Cheerleaders. Karlssons insats resulterade i partiets kanske största massmediala skandal vid sidan om pseudoforskaren Tiina Rosenbergs diverse frispel i olika sammanhang.

Fi:s ledning tycks alltsedan riksdagsvalet 2006 förgäves försöka nylansera partiet som ett någorlunda anständigt parti. Gudrun Schyman visade prov på ledningens nya strategi genom att på partiets kongress i Uppsala härförleden presentera en motion, vilken syftade till att byta skamfilade partinamnet Feministiskt initiativ till förmån för namnet Feministerna. Fi:s mindre förstående klientel hängde inte med i svängarna utan valde att rösta ned Schymans förslag.

I partiledningens strategi att återupprätta partiets anseende ingick även att ersätta Fi:s mindre gemytliga kampsång med uppmaningen att mörda män med en icke barnförbjuden version. Uppdraget gick till Fi:s hippie vid namn Samuel. Samuel torde vara en ung, förhållandevis oförstörd ung man i full färd med att i egenskap av lärare genusmanipulera Sveriges skolungdom. Samuel åtlöd partiledningens direktiv och knåpade omgående ihop en ny kampsång. Jag lyssnade igenom Fi:s nya kampsång och konstaterade att Samuel med beröm mäktade med att komponera en kamsång med ett intetsägande budskap. Av Karlssons krigsretorik hörs inte ett ord, utan Samuels version innehöll allena trams om att ta feta initiativ, heta initiativ och liknande gallimatias. Partiet fick i Samuels kampsång en välbehövd nytändning efter alla bakslag med bidragsmygel, valfiasko med mera. Bra Samuel!

YouTube:
Feministiskt initiativs nya kampsång

Tidigare inlägg i samma tema:
Sofia Karlsson och Pirata Radical Cheerleaders

Inga kommentarer: