lördag, augusti 29, 2009

Debatt utan fittstim

Jag trodde att Belinda Olsson skulle förstöra Sveriges Televisions program Debatt i samband med att hon övertog stafettpinnen från Jan Josefsson. Jag förväntade mig att Olsson skulle öppna dammluckorna och släppa lös en feministisk rappakalja utan motsvarighet, men än tycks Olsson onekligen hålla sig i schack. Tack och lov. Till och med i samband med att kammaråklagare Rolf Hillegren konfronterades lös radikalfeministerna med sin frånvaro. Visserligen medverkade feministanstrukna forskaren Madeleine Leijonhufvud, men varken Gudrun Schymans eller Birgitta Ohlssons enerverande stämma hördes i Sveriges Televisions studio. Återigen, tack och lov. Vi ska dock vänta med att korka upp champagneflaskorna, ty feministerna torde medverka i Debatt innan säsongens slut. Inte ska väl en feministjournalist som Belinda Olsson avverka en hel säsong utan att upplåta åtminstone en timmes programtid till ren feministpropaganda?

Wikipedia om Belinda Olsson:

"Hon var även redaktör för den uppmärksammade feministiska antologin Fittstim (utgiven 1999) tillsammans med Linda Skugge."

Wikipedia om fittstim:

"Uttrycket lär ha tillkommit under en bilfärd omkring år 1990. Stig Malm upptäckte Socialdemokratiska kvinnoförbundets dåvarade ordförande Margareta Winberg på trottoaren, vilket fick hans chaufför att börja tala om "fittstimmet". Ordet kom ut efter ett fikamöte på LO 1992 där Stig Malm återberättat händelsen, "mest som en absurditet". De berörda kvinnorna med Winberg i spetsen drog i gång en debatt under början av maj 1992, där Malm bland annat avkrävdes en offentlig ursäkt. Mona Sahlin, socialdemokraternas dåvarande partisekreterare, förklarade att alla som använder ett sådant språkbruk förtjänar förakt."

"...förtjänar förakt.". Håhåjaja, ska en knullborgare verkligen tala om att förtjäna förakt? Jag ska avsluta med att återge en lustig text från Belinda Olssons tantsnuskroman från 2008, Otrogen på öppen gata.

Otrogen på öppen gata:

"Nyhetschefen Agata Hansson är tillbaka. Knappt har gravidchocken lagt sig förrän det är dags för bebischock. Ut kommer en stilig liten kille, Alex. Han är fantastisk, förstås. Men varför skriker han så mycket? Och varför måste det göra så ont i tuttarna?"

Vilken aptitretare, spring och köp!

Tidigare inlägg i samma tema:
Kammaråklagare Rolf Hillegrens debattartikel i Svenska Dagbladet

Inga kommentarer: