torsdag, april 21, 2011

Genusbadminton

Morgondagens genusnyhet redan idag. Varsågoda. På med störtkrukan och säkerhetsbältet och häng med på en ännu en störtfärd rakt ner i genushelvetet. Det internationella badmintonförbundet, Badminton World Federation, beslutade nyligen om att införa kjoltvång för kvinnor på förbundets tävlingar. Vilken genusidiot blev först med att gå i taket på grund av internationella badmintonförbundets ny klädkod? Mona Sahlin, Lars Ohly, Claes Borgström, Gudrun Schyman, Per Schlingmann eller varför inte Alliansens nya genusstjärna Bonnie Bernström? Svara inte och skriv för all del inte svaret i en kommentar. Jag vill inte veta. Låt mig bara för en gångs skull slippa ta del av genuseländet.

Svenska Badmintonförbundet:

"Under en längre tid så har det internationella badmintonförbundet, Badminton World Federation, arbetat med profileringsfrågor som bland annat rör spelarnas klädsel, vilket har resulterat i att man nu tagit ett beslut att alla kvinnliga spelare måste spela i kjol under Superseries-tävlingarna från och med 1 maj 2011."

"Svenska Badmintonförbundet har inte några planer att införa ett kjoltvång i de svenska tävlingsbestämmelserna, däremot måste man följa de riktlinjer som kommer från det internationella förbundet."

Åh, vad skönt att höra. Svenska badmintonspelare tvingas alltså inte bära kjol på svenska badmintontävlingar. Hur kränkt hade inte en kvinna blivit om hon hade tvingats att i likhet med övriga världens badmintonspelare spela badminton iklädd sportkjol? Nej, framställ istället oss svenskar som en samling genusmuppar som inte vill foga oss efter vår omvärld. Give me a break!

Svenska Badmintonförbundet:
Kjoltvång – inget för Svenska Badmintonförbundet

1 kommentar:

Hasse S sa...

Förklara varför man är "genusidiot" eller "genusmupp" om man tycker att det internationella badmintonförbudet fel!

Varför skulle INTE kvinnor få spela i short om de vill det? Skulle vilja höra ett seriöst argument från dig!