fredag, april 15, 2011

Genusbluff om programledarskap i TV

Minns ni feministernas hysteriska utfall med anledning av att flertalet underhållningsprogram i TV leds av endera person med en penis mellan benen? Sveriges Television interntidning Vi på TV presenterade nyligen jämställdhetsstatistik vilken visade på att Sveriges Television snarare diskriminerade män än kvinnor. Ja, ni läste rätt, se citatet nedan.

Svenska Dagbladet:

"Fler kvinnor än män är programledare på SVT, skriver SVT:s interntidning Vi på tv. Enligt tidningen gäller dock inte övervikten de stora helghunderhållingarna - ett faktum som har skapat hård debatt i flera medier de senaste veckorna. Enligt SVT:s programdirektör Annie Wegelius har SVT:s jämställdhetsplan inte nått helgsatsningarna i lika stor utsträckning."

"Fler kvinnor än män är programledare på SVT". Spik i genusfoten, med andra ord. Genusvinklad statistik visade sig alltså ligga till grund för feministernas gap och skrik om kvinnodiskriminering. Jag blev inte ett dugg förvånad i samband med att jag tog del av Svenska Dagbladets nyhet. Jag vet att massmedias jämställdhetsstatistik måste tas med en rejäl nypa salt. Varför krävde feministerna inte att män ska ta större plats i rutan med hänsyn till dagens kvinnodominans i TV?

Och vad menade SVT:s programdirektör Annie Wegelius med att "... SVT:s jämställdhetsplan inte nått helgsatsningarna i lika stor utsträckning."? SVT:s jämställdhetsplan borde väl ha misslyckats även på andra områden än SVT:s helgsatsning om män inte tillåts vara programledare i lika många TV-program som kvinnor tillåts?

Vill du att en duktig programledare ska leda ditt favoritprogram i TV? Släng dig i väggen. Först ska Sveriges Televisions löjliga jämställdhetskvot säkerställas. Därefter kanske kompetens tillåts vara avgörande för vem som ska leda vad i TV.

Svenska Dagbladet:
Fler kvinnliga programledare i SVT

Inga kommentarer: