lördag, december 10, 2011

Feministiskt initiativ och Pirata Radical Cheerleaders

Pirata Radical Cheerleaders uppträdde på Feministiskt initiativs partikongress i Örebro 2005 med låten "Snubbe, gubbe, djävla man - vi ska slita dig i stycken". Dagens Nyheter gjorde en gång i tiden ett reportage om Pirata Radical Cheerleaders och jag måste säga att DN:s reportage gav en bra inblick i en radikalfeministisk gruppering, se nedan. Märk väl att nedanstående grupp anlitades av en styrelseledamot i Feministiskt initiativ vid namn Sofia Karlsson, se bild. Gruppen uppträde alltså på partiets kongress i Örebro år 2005. Sofia Karlsson gjorde comeback i Feministiskt initiativs styrelse så sent som i samband med partiets senaste kongress 2011.

Dagen Nyheter:

"Enstaka medlemmar kan vara med i andra grupper där våld förekommer, men Pirata RC - nej.

- Vi förespråkar väl visst våld, vi är ju inte direkt pacifister, säger Kakan. Kakan verkar strängast i gruppen.

Hon är lesbisk radikalfeminist och förespråkar könsseparatism och våld mot män."


Feministiskt initiativs kongressledamöter applåderade Pirata Radical Cheerleaders frenetiskt efter gruppens "performance" på partiets kongress 2005.

Dagens Nyheter:

"Och när de är framme vid favoriten Torsken så går det inte längre att låta bli att stampa takten. Inte ens för den mest övertygade könspacifist.

Ni torskar där ute nu får ni allt se upp
för pirata rc-chixen har planerat en kupp.
Vi tar varenda en och skär kuken utav er
och oroa er inte vi blir bara fler och fler."

Till och med DN:s journalist rycks med i manshetsen och kan till synes inte "låta bli att stampa takten" då radikalfeministerna tjoar att man ska skära kuken av sexköparna. Mänskliga rättigheter och demokratiska rättsprinciper tycks bara vara att glömma i Pirata Radical Cheerleaders feministiska framtidsvision.

Apropå cheerleading. Feministerna kan i vanlig ordning inte göra någonting rätt. I Michigan i USA anordnas varje år Girls Competitive Cheer Yearly Champions. År 2010 vann flickorna i Rochester Hills Stoney Creek tävlingen. Medan Pirata Radical Cheerleading drog ett löjets skimmer över såväl feminism som cheerleading så marknadsförde Rochester Hills Stoney Creek sporten cheerleading på ett föredömligt vis. Titta på nedanstående video på YouTube och njut av cheerleaders i toppklass utan inslag av obskyr radikalfeminism. Tala om girlpower.

YouTube:
State Champs 2010 cheer!

Stoney Creek High School:
Stoney Creek Varsity Cheer

Dagens Nyheter:
Pompoms för frihet

Tidigare inlägg i samma tema:
Sofia Karlsson och Pirata Radical Cheerleaders

Inga kommentarer: