tisdag, januari 17, 2012

Lena Sommestads feministiska härskarteknik

Håkan Juholt utnämnde idag Urban Ahlin till ny biträdande partisekreterare i Socialdemokraterna. S-kvinnornas ordförande Lena Sommestad kritiserade utnämningen, se nedan.

Expressen:

"– Från S-kvinnor skulle vi önska att vi inte hade den här typen av frågetecken. Men jag är väldigt tydlig och säger att jag inte kan bedöma allvaret i detta."

"...den här typen av frågetecken..."? Vilka "frågetecken" syftade Sommestad på? Jag kan inte se ett enda frågetecken apropå Juholts utnämning. Sommestad borde tala klarspråk och inte mumla om "frågetecken" hit och dit. Sommestad avsåg givetvis bana väg för en S-kvinna som ny biträdande partisekreterare. Hennes taktik bestod i att hugga Ahlin i ryggen med en gammal anklagelse om sexuella trakasserier som vapen. Klassisk feministisk härskarteknik, med andra ord. Jag blev dock inte ett dugg förvånad av Sommestads utspel, ty Sveriges socialdemokrati torde sedan åratal tillbaka i tiden vara infiltrerad av feminister.

Dagens Nyheter:

"– Den här frågan om de sexuella trakasserierna har lett till att förtroendet för Urban Ahlin har sviktat, förtroendet för honom som en god ledare i partiet, säger S-kvinnors ordförande Lena Sommestad."

En obevisad anklagelse om sexuella trakasserier ska alltså hindra en man från att avancera i yrkeslivet? Rättssäkerhet, någon?
Ahlin och Juholt borde dra lärdom av aktuell händelse och omgående rensa ut feministerna ur partiet.

Expressen:
S-kvinnor dömer ut Ahlin - på grund av sexanklagelser

Dagens Nyheter:
Ahlin vald trots S-kvinnornas protest

Inga kommentarer: