måndag, februari 06, 2012

Handelshögskolans genusvinklade forskningsstudie om kvotering

På med störtkrukan och säkerhetsbältet. Dags för ännu en fullständigt idiotisk nyhet från landet Låtsas, landet Genus, Sverige anno 2012.
Handelshögskolan vid Göteborgs universitet presenterade nyligen ett enastående resultat av en genusvinklad forskningsstudie. Forskningsstudiens slutsats visade på någonting så sensationellt som att diskriminerade män missgynnas av diskrimineringen. Ja, ni läste tyvärr rätt. Vad skulle vi medborgare ta oss till utan alla dessa fantastiska forskare och deras banbrytande forskningsresultat på genusområdet?

Göteborgs universitet:

"Resultatet var tydligt. Utan någon form av påverkan var antalet kvinnor som ville tävla bara hälften så stort som antalet män. Med tre av de fyra kvoteringsmetoderna visade kvinnorna betydligt högre större vilja att delta. Effekten var särskilt stor när kvinnorna var starkt gynnade. Männen å andra sidan påverkades inte i någon större omfattning."

Genusidioterna på Handelshögskolan bevisade egentligen att männens större vilja att tävla mycket väl kan förklara dagens ojämställda situation i näringslivet. Man visade också att en kvinna tycks vara mer benägen att tävla om hon vet att motparten diskrimineras. Forskarna begrep dock inte ovanstående enkla slutsats.

Göteborgs universitet:

"Vår studie visar att det inte förekommer några negativa följdeffekter av kvoteringen vad gäller förmågan till samarbete och samordning, avslutar Matthias Sutter."

Så om USA:s rasåtskillnad ända till mitten av 1950-talet inte hade några negativa följdeffekter på samarbetet och samordningen på amerikanska arbetsplatser så borde man inte kritisera rasåtskillnadspolitiken? Dra mig baklänges på Feministiskt initiativs lila valbyrå. Hur dum får man vara och ändå kalla sig forskare i Sverige av idag? Könskvotering torde vara samma sak som diskriminering och därmed ovärdigt en demokrati. En detalj som "forskarna" på Handelshögskolan inte tänkte på i samband med att man drog upp riktlinjerna för forskningsstudien. Förekom förresten några positiva följdeffekter av diskrimineringen i Göteborgs universitets studie annat än en jämnare könsfördelning?

Som om ovanstående inte vore illa nog så ska forskningsstudiens slutsats även publiceras i tidningen Science. Jag vore glad om svenska så kallade forskare slutade skämma ut oss svenskar utomlands genom att publicera politiskt korrekt genussmörja i internationella sammanhang. Please?

Göteborgs universitet:
Ny forskning visar positiva effekter av könskvotering

Tidigare inlägg i samma tema:
Klar kärringvarning på Handelshögskolan i Göteborg

Inga kommentarer: