måndag, april 14, 2008

Marklunds lögn om Sveriges asylinvandring och polisens sjabbel i fallet Engla

Apropå Elisabeth Marklunds krönika i Expressen härförleden. Marklund kanske borde skilja på asylinvandring och arbetskraftsinvandring?

Elisabeth Marklund:

"Det är en grov missuppfattning att invandring kostar pengar. Att det kommer vuxna, färdigutbildade och arbetsföra människor till ett land är den absolut bästa affär man kan göra, rent samhällsekonomiskt. Det som kostar samhället miljarder är dålig integrationspolitik, stelbenta arbetsmarknadslagar och för hårda regleringar när det gäller byggande och infrastruktur."

Sveriges misslyckade integrationspolitik torde i allra högsta grad höra ihop med landets generösa asylinvandring. Ett faktum som Marklund i vanlig ordning förbisåg. Man måste fråga sig om Marklunds tramsiga resonemang i själva verket inte utgjorde ett beställningsjobb från samätaren Mona Sahlin. Inte undra på att Marklund i en tidigare krönika profilerade sig som en feministisk lögnhals.

Apropå en annan sak, nämligen händelserna kring mördade flickan Engla. Idag framkom att polisen sjabblade i förundersökningen gällande mordet på Pernilla Hellgren i Falun. Ett sjabbel som kostade flickan Engla livet. Varför blev jag inte förvånad av att läsa om polisens klantarsel i aktion? Dessutom valde polisen att inte gå vidare med Anne Lundbergs örfil på Jan Josefsson. Jag ska delge mina läsare min mailkonversation med polisen tids nog, hav tålamod. Läs om fallet via nedanstående länksamling.

Expressen:
Invandrare bakom spansk framgång

Dagens Nyheter:
Polisen kunde ha räddat Englas liv

Svenska Dagbladet:
Polisens arbete utreds av åklagare

Tidigare inlägg i samma tema:
Anne Lundberg polisanmäld gällande ringa misshandel av Jan Josefsson?
Påminnelse skickad till City åklagarkammare i Stockholm
Angående Lundbergs misshandel av Josefsson i SVT
Polismyndigheten angående Lundbergs örfil på Josefsson

3 kommentarer:

Jean Moulin sa...

Bra postning.

Visste inte att Mona och Marklund umgicks. Tänker på häxorna i MacBeth. Vem är den tredje häxan?

Svensk polis. Vems eller vilkas är ansvaret för dess inkompetens?

Riksdagen har ett stort ansvar, men det har faktiskt också väljarna.

Weine Berg sa...

Marklund har tidigare skrivit om vilken frälsning invandringen är och då bemötte jag hennes verklighetsfrånvända påståenden - vilket hon struntade i att besvara helt enkelt. Förvånansvärt hur lite tilltro invandringskramare till debatt.

http://rakryggad.blogspot.com/2007/05/svar-till-liza-marklund.html

John Berg sa...

Jean Moulin:

Apropå Sahlin och Marklund.

Aftonbladet:

"Liza Marklund och Mona Sahlin – ”Årets hetero” ska vara mer hetero än jag och Mona, sa Liza och kysste Mona Sahlin mitt på munnen."

http://www.aftonbladet.se/karleksex/article349799.ab
http://gfx.aftonbladet.se/multimedia/archive/00237/NYHETER-ELs00-mona-_237192w.jpg

"Många hungriga nattsuddare höjde på ögonbrynen när de köade på McDonalds vid Slussen i Stockholm för en godnattburgare vid tretiden i går natt."

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article411726.ab
http://gfx.aftonbladet.se/multimedia/archive/00235/Burgarbracka__235936w.jpg