onsdag, september 09, 2009

Lars Ohly om SD:s Jimmie Åkesson: En liberal knähund

Jag läste igenom Expressens reportage om Lars Ohly och Vänsterpartiet Kommunisterna. Ohly tillfrågades om sin inställning till Sverigedemokraterna i händelse av en sverigedemokratisk vågmästarroll.

Lars Ohly om Sverigedemokraterna:

"– Nej, låt borgarna sitta där med Sverigedemokraterna i knät. Jimmie Åkesson kommer nog inte att kräva så mycket, för han kommer att vara så glad över att bli inlemmad."

"...glad över att bli inlemmad...", en knähund med andra ord, en liberal knähund. Åtminstone om man ska tro Ohlys beskrivning av Sverigedemokraternas partiordförande Jimmie Åkesson.

Lars Ohly om Vänsterpartiet:

"Vi är ett tydligt socialistiskt och feministiskt parti och det finns de som blir upprörda över det."

Upprörd torde bara vara förnamnet. Upprörda borde även alla landets arbetare vara, ty feminismen torde i likhet med fascismen splittra arbetarnas i grund och botten gemensamma politiska intressen. Härska genom att söndra, då som nu.

Om jag blev rädd av att se Ohly i Expressen? Rörd men inte skakad.

Expressen:
"De ska bli lite rädda när de ser Ohly i tv"

Tidigare inlägg i samma tema:
Kommunistiska Partiet Marxist-Feministerna
Karl Marx, Gudrun Schyman och Christer Fuglesang
Angående Sverigedemokraternas väljarstöd i Sifo:s opinionsmätning
Sverigedemokraterna 4,2% och Fredrik Reinfeldts ovetenskapliga svammel

1 kommentar:

Stefan sa...

Lars och hans kommunister har fått igenom väldigt lite av sin politik av att samarbeta med (s).Något större motstånd gör inte heller (V) när deras förslag blir utskrattade och ignorerade. Mer knähund än Lars är svårt att finna.