onsdag, september 16, 2009

Schyman i Expressen, vem annars?

Expressen publicerade idag en intervju med Gudrun Schyman. Jag blev inte förvånad. Sveriges avsaknad av opartisk nyhetsrapportering möjliggjorde Schymans överdrivna utrymme i massmedia gångna tid, givetvis på bekostnad av utsatta medborgares möjlighet att bilda opinion.

I dagens artikel angrep Schyman Anna Anka med anledning av att hon från sin lyxvilla i Hollywood kritiserade svenska kvinnors feministiska löneslaveri och svenska mäns omanliga beteende. Jag mottog Ankas debattinlägg med förtjusning. Tala om skicklig affärskvinna och om att bära sin kvinnlighet med värdighet. I Ankas person syntes inte ett uns av svenska kvinnors surmulna attityd till livet. Anna visade att en kvinnas mål och mening i livet inte måste vara att bli en halvdan kopia av en man. Hon visade även att framgång inte måste innebära att en kvinna måste göra avkall på sin kvinnlighet.

Newsmill:
Jag vill bli en förebild för svenska kvinnor

Expressen:
Schyman: I bästa fall är det ett skämt

Tidigare inlägg i samma tema:
Vad ända in i glödheta...
Expressens schymanska orgie i feministpropaganda

1 kommentar:

Sara sa...

Nej, Anna Anka är inte en halvdan kopia av en man - för vilken man vill vara ett attribut, en accessoar till en äldre kvinna? Anna Anka är inte ens en hemmafru, hon är en lyxhustru. Hon skriver att amerikanska män inte umgås med sina barn, men det gör ju inte hon heller - det låter hon illegala mexikanska barnflickor göra. Barnflickor som inte ens förstår vad hon säger, som hon inte ens verkar vilja förstå vad hon säger, så länge de gör exakt som hon vill...