torsdag, november 05, 2009

Kön före kompetens enligt Socialdemokraternas EU-parlamentariker Anna Hedh

Sveriges så kallade politiska opposition betonade vikten av att Sveriges nästa EU-kommissionär borde vara en kvinna.

Anna Hedh:

"– Jag blir väldigt orolig när jag bara hör manliga namn florera för de höga posterna. Det vore bedrövligt om Sverige tog bort principen att ha en kvinnlig kommissionär, säger Anna Hedh (S)."

Kön före kompetens, med andra ord. Dessutom bedöms Folkpartiets Cecilia Malmström och Moderaternas Gunilla Carlsson ligga bra till i valet av ny kommissionär. Vad babblade Hedh om egentligen? Hedh borde lära sig att hålla käften och inte svänga sig med dylik feministisk rappakalja. Å andra sidan visade Hedh med all önskvärd tydlighet på Socialdemokraternas vansinniga attityd till tjänstetillsättning. Socialdemokraternas valberedning visade prov på motsvarande mansdiskriminering i samband med att valberedningen nominerade Sahlin till ny ordförande delvis med anledning av hennes könstillhörighet.

Wikipedia:

"Den 18 januari 2007 stod det klart att Mona Sahlin var valberedningens förslag till ny partiledare efter Göran Persson. Så snart det stod klart att Göran Persson skulle avgå, hade flera ledande socialdemokrater uttalat att det var dags för en kvinnlig partiledare. Under nomineringsprocessen hade Margot Wallström, Carin Jämtin och Ulrica Messing offentligt uttalat att de inte var villiga att åtaga sig partiledarrollen, varefter det egentligen inte återstod någon utmanare om posten."

Sahlin besegrade sedan sig själv i valet av ny partiordförande och blev således partiets första kvinnliga partiordförande. Utbildning, arbetslivserfarenhet och tunga ministeruppdrag fick alltså stryka på foten i samband med att Socialdemokraterna prioriterade könstillhörighet i valet av ny partiordförande. Feministerna och Sverigedemokraterna jublade av glädje, själv föll jag i gråt.

Björn Afzelius:

"Ena säsongen är det fri konkurrens
Nästa säsong är det kvoteringsdags
Men att tvinga folk till nåt dom inte alls kan
Är väl bara ett jävla förakt?"

Wikipedia:
Mona Sahlin

Svenska Dagbladet:
Kvinna tros bli kommissionär

Tidigare inlägg i samma tema:
Varannan damernas, vad är det för jävla trams?
Sverigedemokraternas Kent Ekeroth citerade Jens Orback

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det får vara slut på diskrimineringen av det manliga könet nu. Absolut ingen kvinna som kommissionär. Vi har haft en kvinna tidigare och var har hon utfört?? Absolut ingenting nämnvärt. Nu skall det vara en man oavsett vad Mona Sahlin tycker. Vad har sossarna med utnämningen att göra. Det sköter den sittande regeringen precis vad sossarna gjorde när det valde Ulvskog.

Anonym sa...

Instämmer med föregående talare. Låt kompetens bestämma.