onsdag, januari 30, 2008

Feministikt initiativ blev beviljade nya bidrag 2008

Jag skickade några mail till Ingela Håkansson, kanslichef på Delegationen för fördelning av statsbidrag för kvinnors organisering och jämställdhetsprojekt angående Feministiskt initiativs etableringsbidrag. I ett svarsbrev bekräftade Håkansson att delegationen även beviljade Fi bidrag 2008. Fi ska på partiets extrakongress i maj besluta om partiet ska rekvirera även delegationens nya bidrag. I så fall torde partiets bidragsmygel uppgå till en total summa av 600 000 kr.

Ingela Håkansson:

"Fi har sökt 200 000 kronor i etableringsbidrag för 2008. Delegationen biföll den ansökan vid sitt sammanträde den 21 januari 2008 i ett villkorat beslut. I måndags informerade oss Fi att styrelsen rekommenderar årsmötet att besluta att delta i val 2009 och 2010. Vi har då kommit överens med föreningen om att de väntar till efter årsmötet i maj med att - eventuellt - rekvirera bidraget."

Jag kan också konstatera att ingen i Fi:s ledning vill avslöja pengarnas användningområde. Man bortförklarade partiets utlägg via svammel om studiematerial, cirkelledarutbildning, bokcirkel med mera. Ingen person vill dock avslöja ovanstående aktiviteters innehåll. Varför vara så hemlig med "folkbildningsrörelsens" verksamhet?

Tidigare inlägg i samma tema:
Staten och Feministiskt initiativ, sida vid sida, tillsammans hjälps de åt
Fel att bevilja Feministiskt initiativ etableringsbidrag
Pär Ström om Feministiskt initiativs bidragsfusk
Feministiskt initiativs bidragsfusk
Expressen om Feministiskt initiativs bidragsfusk
Partistöd till Feministiskt initiativ
Schyman och Karlsson om Fi:s bidragsfusk
Feministiskt initiativs medlemsantal 1784 personer
Maria Abrahamsson om Fi:s partistöd
Feministiskt initiativ, ett sista farväl?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kanske kan Fi registrera sig som jordbruksfastighet. Jag har hört att man då kan få stora EU-bidrag under förutsättning att man inte producerar något.

Eller varför inte idrottsrörelse? Eller KULTUR!? Kulturell förening... låter ju skitsmart ifall man vill ha bidrag.

Annat jag tänkt på är att dom skulle kunna kalla sig för sjöräddningssällskap, författare, lokaltidning, folkhögskola eller elallergiker. Bubblare är biståndsarbetare eller något med miljö, då får man också mycket bidrag tror jag. Och ungdomar, naturligtvis. En jordbruksfastighet för ungdomar som satsar på miljövänligt bistånd och kulturell utveckling för kvinnor i Palestina... där har ni ett tips som heter duga, Fi. Kör på det fram tills nästa val.

Anonym sa...

Faktum är att jag hoppas pengarna går till FI-ledningens privata konsumtion och inte till att sprida ideologisk dynga. På så sätt gör de visserligen ingen nytta men heller ingen skada.
Bajskastare finns det tillräckligt många ändå i världen, vi behöver inte fler en på det ideologiska området.