onsdag, december 05, 2007

Intervju med Leif GW Persson

Den Nya Välfärdens ombudsman Per Ström gjorde nyligen en radiointervju med Leif GW Persson. Ströms intervju handlade om avlyssning.

Den Nya Välfärden:

"Leif GW Persson, författare och polisprofessor, berättar öppenhjärtligt om 5 minuters "rökare", läckande poliser och annat ur avlyssningens värld."

Jag lyssnade på Ströms intervju och noterade att Persson gav en känga till Madeleine Leijonhufvud apropå hennes förslag om att registrera medborgarnas DNA.

Leif GW Persson:

"Jag ser sådana där jävla dårar som Madeleine Leijonhufvud, hon är inte klok alltså, att en sådan ska vara juristprofessor, det är fruktansvärt."

"När folk tänker på det där viset, som dessutom har en professorstitel att kröna sina tomma skallar med, då blir jag jävligt tagen alltså."

Persson passade även på att såga Sveriges rättssäkerhet.

Per Ström:

"Det låter som om att rättssäkerheten inte är riktigt tryggad i Sverige?"

Leif GW Persson:

"Ja, det låter det som och den blir mindre och mindre för varje dag."

Den Nya Välfärden:
Intervju 07-10-25 (*.mp3)

Tidigare inlägg i samma tema:
Per Ström om mansförtryck och kvinnovälde

1 kommentar:

Anonym sa...

GW:s totalsågning av FRA-förslaget var också intressant:

Jag blev ganska tagen av det där FRA-förslaget, som drevs av den förre försvarsministern. Det vittnar om en viss naivitet. Kontrollören är givetvis inte pålitlig. Risken för missbruk är överhängande och lockelsen att använda överskottsinformation är mycket stor.

Försvarsministern låter som en liten förtjust scout när han talar om denna potential. Men han har säkert aldrig lyssnat på sådana där telefonsamtal. Alla oskyldiga med för individen helt drabbande saker som sägs.

Kom inte och snacka om "rent mjöl i påsen". Något "rent mjöl i påse" existerar inte skulle jag vilja påstå.