torsdag, augusti 23, 2012

Ulf Brunnberg utsatt för feministisk härskarteknik

Skådespelaren Ulf Brunnberg stack ut hakan i tidningen Slitz och anklagade feminismens så kallade jämställdhetssträvan för att vara en bidragande orsak till mordet på en 24-årig kvinnlig kriminalvårdare i Flemingsberg.

Brunnbergs kritik av feminismen fick Aftonbladets så kallade fotbollsfru Malin Wollin att gå i taket. Wollin förolämpade Brunnberg genom att benämna honom obildad och genom att likna honom vid en icke rumsren hund, ett tillmäle som måste anses vara liktydigt med att likna någon vid ett barn.

Aftonbladet:

"Man kan inte bli arg på Ulf Brunnberg lika lite som man kan bli arg på en hundvalp som kissar i tvätthögen, båda gör så gott de kan utifrån respektive bildningsnivå."

Vad vet Wollin om Brunnbergs bildningsnivå? Brunnberg studerade en gång i tiden på Calle Flygares teaterskola och även på Balettakademien i Stockholm. Därtill borde Brunnberg vid 65 års ålder vara i besittning av livserfarenhet motsvarande nära på en mansålder. Vad ska man säga om Wollins bildningsnivå? Wollins främsta merit tycks bestå i ett äktenskap med en för mig helt okänd fotbollsspelare i Mjällby AIF. Och vad är fotbollsfru för titel egentligen? Feministiskt nyspråk för professorska?

Wollins målsättning med att förolämpa Brunnberg torde vara att statuera exempel för att medborgarna ska låta förstå att kritik mot feminismen bestraffas med massmedialt gatlopp. Kritik mot feminismen bestraffas i vanlig ordning med osakliga personangrepp.

Jag blev inte förvånad över Wollins infantila påhopp på Brunnbergs person. Vi såg prov på samma feministiska härskarteknik i samband med att jämställdisten Pär Ström förlöjligades av namnkunniga feminister, se länk till mitt blogginlägg om feministisk härskarteknik nedan.

I en artikel i Aftonbladet utmanas Brunnberg av brandmanninan Caroline Ek. Varför ska en 65-årig gubbe som Brunnberg utmana en 28-årig kvinnlig brandman? Löjligt.

Brunnberg hånas även på Twitter. B-kändisen Mark Levengood lekte Tage Danielsson genom att kasta om bokstäverna i namnet "Ulf Brunnberg" och fick till meningen "Tjoflöjt, vad tomt det är på vinden". Fråga mig inte hur.

Aftonbladet:
"Man kan inte bli arg på Ulf Brunnberg..."
Brandman utmanar Brunnberg på test
Ulf Brunnberg hånas öppet på twitter

Tidigare inlägg i samma tema:
TV-elitens orgie i kvinnlig härskarteknik
Feministisk härskarteknik: Förlöjligande

Inga kommentarer: