fredag, november 02, 2012

Män i lädertrosor och svarta huvor på Läkarsekreterar- & Undersköterskedagarna

Stiftelsen för Utbildning och Utveckling i Svensk sjukvård arrangerade nyligen konferensen Läkarsekreterar- & Undersköterskedagarna. Konferensens underhållning bestod i manliga strippor iförda lädertrosor och svarta huvor. Ja, ni läste rätt.

Expressen:

"Den första kvällen bjöds deltagarna på middag med vin och underhållning. Och det var inte vilken underhållning som helst. Plötsligt gjorde showgruppen "Ta kaffe nu" entré.

- Där satt vi och åt och plötsligt kom det nakna karlar i trosor av läder och svarta huvor, säger konferensdeltagaren Helena."


Och som om ovanstående inte vore illa nog så förklarade Anna Öhman Flynn misstaget med nedanstående ord.

Expressen:

"Anna Öhman Flynn, som är en av två projektledare bakom konferensen, försvarar showen, som kostade skattebetalarna 10 000 kronor.

- Vi fick jättemycket bra respons, säger hon."


Vem betalade kalaset? Du som medborgare såklart. Vem trodde du?
Om bara någon av läkarna som ingick i gruppen "Ta kaffe nu" mäktade med att byta ut lädertrosan mot läkarrocken så skulle man kanske kunna få en förklaring till ovanstående ursäkt.

Till och med på feministvänliga Expressen tycks man fatta galoppen. Anna Bäsén kommenterade Öhman Flynns dåliga omdöme med nedanstående ord.

Expressen:

"Ur ett jämställdhetsperspektiv är det ett klavertramp. För tänk om det var tvärtom: att manliga kommunpolitiker festat upp skattepengar med kvinnliga strippor?"

Ja, tänk om. Tänk om halvnakna kvinnor i svarta huvor strippade för män på en skattefinansierad konferens. Skulle ansvarig person i så fall komma undan med förklaringen att showen fick "jättemycket bra respons"?

Expressen:
De här landstingen betalade för strippor
Vårdhjältarna är värda att få partaja

1 kommentar:

Anonym sa...

Svenska journalister har abdikerat från objektiv journalistisk för länge sen, dessutom börjar kvinnor bli i majoritet i den sketna kåren. För svenska journapajaser gäller inte granskning av staten längre, det är tvärtom statsfeminismen som kontrollerar journapajaserna genom pk-trycket och svenska journapajaserna gillar att ligga och vältra sig och rulla runt i den feministiska geggan. Och slicka arslet på Fru Fittler ....