onsdag, augusti 03, 2005

Sex utan samtycke

Föreningen Feministiskt initiativ vill kriminalisera sex utan samtycke. Därmed vill man ge domstolarna en utvidgad möjlighet att avkunna spekulativa domslut, ty ett samtycke vore nästintill omöjligt att påvisa i en domstolsförhandling. Fi vill uppnå en fiktiv jämställdhet, i vilken man ska mäta jämställdhet i antal dömda våldtäktsmän. En reell jämställdhet borde rendera i en faktisk minskning av antal begångna sexualbrott och inte i en ökad mängd våldtäktsåtal.

2 kommentarer:

Jonas Morian sa...

Fascinerande tanke. Det bästa vore då förstås ett skriftligt kontrakt där de som ska ägna sig åt sexuella aktiviteter med varandra nogrannt stipulerar vilka former av sexuell samvaro man är överens om. Kyssar och smekningar, men inte oralsex. Samlag i ställning a och b, men definitivt inte c. Simultan orgasm önskvärd, men inget krav. Helst ska väl vittnen bevittna undertecknandet av kontraktet - och helst också själva sexakten - så att allt verkligen går rätt till.

John Berg sa...

Jag är framförallt tveksam till nämnda lagförslag med anledning av följande:
En åtalad person ska inte behöva bevisa sin oskuld i en rättegång. En åtalad person ska definitivt inte behöva bevisa en sådan svårbevisad sak som ett samtycke till sex.