torsdag, september 28, 2006

Fp:s Mauricio Rojas om Sverigedemokraterna

Folkpartiets integrationstalesman Mauricio Rojas analyserade Sverigedemokraterna i en artikel i Expressen. Jag reagerade på Rojas inställning till Sverigedemokraternas framgång i 2006 års val och befarade framgång i 2010 års riksdagsval.

Mauricio Rojas i Expressen:

"De som bär ansvaret för det integrationsfiasko som Sverige drabbas av - socialdemokratin och dess bundsförvanter - är också huvudansvariga för Sd:s framgångar."

Rojas glömde tydligen Folkpartiets och Bengt Westerbergs liberala asyl- och invandringspolitik. Folkpartiet möjliggjorde Sveriges integrationsfiasko via partiets ovilja att kritisera Socialdemokraternas förda politik. Folkpartiet uppvisade inte en tendens till skiljaktig politisk målsättning i aktuell fråga förrän partiet i 2002 års valkampanj framförde krav på språktest, ett förslag man hämtade från Moderaterna.

Mauricio Rojas i Expressen:

"Allians för Sverige
har en mycket viktig uppgift i att stoppa Sd:s frammarsch. För att kunna göra det är det avgörande att bryta utanförskapet och skapa ett Sverige med plats för alla dess invånare. Det handlar om jobb, fungerande skolor, trygghet och kampen mot diskrimineringen."

Rojas förhoppning om Alliansens förmåga att åstadkomma ovanstående vittnade om en sverigedemokratisk riksdagsplats 2010. Alliansens integrationspolitik torde inte resultera i Rojas eftersökta framsteg kommande fyraårsperiod. Problem förankrade i årtionden av ansvarslös asyl- och invandringspolitik borde kräva åtskillig tid att bemästra.

Expressen:
Sd är inte högerextremister och inte invandringsfientliga

Inga kommentarer: