fredag, oktober 06, 2006

Feministiskt Initiativ i ekonomisk kris

Feministiskt Initiativs styrelse gjorde en fatal felbedömning i valkampanjens slutskede. Fi:s satsade på att uppnå en procents väljarstöd, men partiets valsatsning slog fel och efterlämnade en sargad ekonomi. Feministiskt Initiativ bad nyligen partimedlemmarna om hjälp med att rädda partiets havererade ekonomi.

Feministiskt Initiativ:

"I slutskedet av valrörelsen fattades det beslut om ett antal annonser som ansågs viktiga och styrelsen gjorde bedömningen att vi skulle nå över 1 procent i valet. Vi hade då fått tillbaka pengarna vi betalat för valsedlar, ca trehundratusen kronor. När vi nu landade på ett resultat under en procent, har vi istället ett underskott på 100 000 i kassan som vi snabbt måste samla in."

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det lär inte bli bättre. För nu när Schyman har blivit av med sin riksdagsplats (som hon fick som representant för v) har hon inte längre någon försörjning. Nu kommer Fi att står för den notan, för vems pengar ska hon annars supa upp, fackets?

John Berg sa...

Schyman borde inte lida av dålig ekonomi med anledning av riksdagens arbetslöshetsersättning. Expressen nämnde nyligen Schymans ekonomiska situation i anslutning till en annan artikel.

Jag kommenterade Expressens information i ett blogginlägg:

Expressens faktaruta vittnade om Schymans obefintliga behov av en ny anställning:

"30 000 kr i månaden i inkomstgaranti från riksdagen tills hon fyller 65. Räknas av om hon får nytt jobb."

Schyman framhöll tidigare sin yrkestjänstgöring som socialarbetare. Jag kan inte i min vildaste fantasi föreställa mig Schyman överge nuvarande bidragsberoende och återgå till sin profession.