lördag, november 18, 2006

Maria Carlshamres mansmisshandel

Jag hittade en tråd på Flashback Forum, vilken behandlade Maria Carlshamres misshandelsfall. En medlem på Flashback Forum uppmärksammade forumets besökare på Carlshamres aningen falska offerstatus.

Flashback Forum:

"Jag har varit på Stockholms Tingsrätt och läst hela akten i målet inkl förhörsprotokoll fram till domskälen. Min uppfattning är att Maria C varit lika benägen att ta fram hot och våld som mannen. Det kunde lika gärna varit hon som stod inför rätten men det var nu han. Mannen blev dömd till böter och samhällstjänst och rätten underkände merparten av Maria C:s anklagelser. Maria C är inget 100 % offer. Kanske är hon ett 55 % och mannen 45 %..."

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är en av de om varit där och läst handlingarna. Och hennes bok.
Det stämmer att det inte hänger ihop. Gör själva jämförelsen. En vän till mig som är journalist sa att många känner till detta eftersom bägge två var journalister och det skvallras en del. Men ingen redaktion vill skriva om det. SvT var på G men ändrade sig.

Anonym sa...

Vilken trist smutskastning du som har den här bloggen ägnar dig åt! Innan man skriver sådana grova anklagelser som du gör bör man noga undersöka sina källor. Istället citerar du en andrahandskälla på forumet flashback. Du säger heller ingenting om i vilket sammanhang hon brutit två fingrar på sitt ex - om detta nu är sant, det vill säga - gjorde hon det i självförsvar kanske? Värt att notera är också att rättsväsendet dömt mannen och INTE henne för misshandel. Och de har rimligen tagit del av ett större bevisunderlag än du själv.

Nej, man får snarare intryck av att du gjort till din mission att misstänkliggöra en person för att hon driver politiska frågor som du inte tillmäter något värde. Men en kvinna blir inte kriminell eller våldsam för att hon har andra politiska övertygelser än dina. Ägna dig gärna åt att diskutera genusfrågor om du nu finner det intressant, men låt bli rena personangrepp och ryktesspridning. /Marie