måndag, december 03, 2007

Kvinnofientlig feministpropaganda i Aftonbladet

Aftonbladet publicerade idag en artikel om kvinnomisshandel. Aftonbladet lanserade i sedvanlig ordning en vinklad och delvis förljugen bild av verkligheten. I mitt måndagsinlägg ska jag kommentera Aftonbladets artikel och spinna vidare en aning med anledning av att Aftonbladet illustrerade tidningens artikel med en bild på Feministiskt initiativs Gudrun Schyman, Maria Carlshamre och Unni Drougge.

Aftonbladet:

"För de som misshandlas i sitt eget hem är långt fler än du tror – och de finns mitt ibland oss. Det kan vara dagisfröken eller grannen. Kollegan som du hejar på vid kaffeautomaten."

Radikalfeministerna i Feministiskt initiativ, Gudrun Schyman, Maria Carlshamre och Unni Drougge utgjorde ingalunda ett exempel på folk "mitt ibland oss". Schyman, Carlshamre och Drougge kränkte respektive fd sambo och försummade respektive familj. Schymans fd sambo Lars Westman förklarade i en artikel i Expressen att han räddade Schyman från att avlida i alkoholism. Schyman tackade Westman genom att svartmåla honom i media. Även Carlshamres påstådda misshandel föreföll tveksam, åtminstone om man ska tro en initierad person på Flashback Forum. Drougges misshandel ska vi inte tala om, då såväl Jan Guillou som Drougges fd sambo Niclas Salomonsson hävdade att Drougges version utgjorde en lögn. Salomonssons version vittnade om att Drougge led av allvarliga alkohol- och narkotikaproblem, vilka säkerligen bidrog till parets relationsproblem. Därtill blev såväl Schyman som Carlshamre dömd i domstol på grund av vederbörandes ekobrottslighet, se länk.

Aftonbladet:

"Polisanmälningarna har ökat med 29 procent på tio år. Det beror på att fler anmäler."

Nej, en ökad anmälningsbenägenhet kan ingalunda förklara en utökad mängd anmälda fall av kvinnomisshandel. Tvärtom hävdade Brottsförebyggande rådets forskare att en ökad anmälningsbenägenhet bara delvis förklarade aktuell ökning och att en faktisk ökning av antal fall av kvinnomisshandel förklarade Brå:s statistik, se länk.

Brottsförebyggande rådet, Brå:

"BRÅ har också konstaterat att ökningen av kvinnomisshandel, där det finns en relation mellan gärningsman och offer, delvis beror på en ökad anmälningsbenägenhet, men att det sannolikt även skett en faktisk ökning. Det visar exempelvis resultaten från scb:s undersökningar av levnadsförhållanden i nära relationer (ulf). Det är dock högst osannolikt att anmälningsbenägenheten skulle ha ökat i en sådan omfattning att den skulle kunna förklara hela ökningen av de polisanmälda brotten."

Aftonbladet:

"Bland de unga är det ännu vanligare."

Kriminalitet, missbruk och medborgarnas psykiska ohälsa i kombination med en kontraproduktiv jämställdhetspolitik förvandlade kvinnorna till allmänt villebråd gångna decennium. Sanna mina ord, i morgondagens Sverige må vi ånyo beskåda en utökad mängd fall av kvinnomisshandel och sexualbrott. Aftonbladets ivriga försök att vinna enkla politiska poäng på samhällets jämställdhetshysteri visade på tidningens ynkedom och avsaknad av seriös journalistik.

Aftonbladet:
Stoppa våldet - sluta tiga

Expressen:
Schymans ex-make: Jag slog Gudrun

Svenska Dagbladet:
"Unni försörjer sig på förtal"

Bråttsförebyggande rådet, Brå:
Statistik måste tolkas varsamt

Aftonbladet:
De är giriga brottslingar

Feministiskt initiativ:
30 feminister: Unni Drougge

Tidigare inlägg i samma tema:
Unni Drougges narkotikafeminsim
Maria Carlshamres mansmisshandel

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du avancerar snabbt på listan över de knasigaste bloggarna i landet. Inse att du är en konspirationsteoretiker och sök hjälp.

God jul.


/Vit heterosexuell medelklassman

maxelson sa...

"om man ska tro en initierad person på Flashback Forum"

Och det ska man kanske vara lite försiktig med att göra. Kälkritik???

John Berg sa...

Maxelson:

Man ska nog undvika att förlita sig på en anonym persons beskrivning av Carlshamres misshandel. Å andra sidan måste du väl hålla med om att Drougges, Schymans och Carlshamres utspel i media i tid och otid allena avsåg legitimera personernas radikalfeministiska politik?