lördag, januari 05, 2008

Inti Chavez Perez om Pär Ströms debattartikel

Ja, jösses, sicken sörja. Idag publicerade Svenska Dagbladet ännu en replik på Pär Ströms debattartikel. Jag ska försöka mig på att bemöta stolligheterna i SvD:s nya artikel, signerad Inti Chavez Perez.

Inti Chavez Perez:

"Enligt samma idé har feminister en dålig syn på män. Inget kunde vara mer fel."

Nej, feministernas syn på män torde vara sympatisk, i synnerhet feministernas förebild Valerie Solanas torde besitta en fin attityd till män. Sveriges feministelit hyllade Solanas SCUM-manifest i ett flertal sammanhang. Bland andra stödstrumpan Maria-Pia Boëthius lovordade Solanas manifest med orden "den mest lysande feministiska bok som kommit ut på svenska i denna tid". Solanas inspirerade även Pirata Radical Cheerleaders till texten "Snubbe, gubbe, jävla man - vi ska slita dig i stycken", vilken Feministiskt initiativ hade som pausmusik på partiets kongress i Örebro 2005.

Valerie Solanas:

"Life in this society being, at best, an utter bore and no aspect of society being at all relevant to women, there remains to civic-minded, responsible, thrill-seeking females only to overthrow the government, eliminate the money system, institute complete automation and destroy the male sex."

Massmord med andra ord, en mindre trevlig attityd till män må jag säga.

Inti Chavez Perez:

"Feminister vill se fler kvinnliga chefer och höjda löner i kvinnoyrken. Inte för att kvinnor ska sätta sig över män."

Om feministerna inte vill "sätta sig över män" så kanske man borde låta bli att förespråka odemokratisk diskriminering av män i allehanda sammanhang. Exempelvis feministernas diskriminering av män i samband med så kallad könskvotering gav åtminstone mig en känsla av att man vill "sätta sig över män". Även feministernas tidigare strävan att införa odemokratisk rättstillämpning med omvänd bevisbörda i våldtäktsmål fick i varje fall mig att tänka på Sydafrikas apartheidpolitik.

Inti Chavez Perez:

Feminister har inte en dålig manssyn eller tror att män ”konspirerar i bastun om hur kvinnor bäst kuvas”. Vi utgår från den verklighet vi ser.

Feministernas tal om patriarkat och könsmaktsordning vittnade om feministernas konspiratoriska läggning. Att likna en sådan inställning vid en objektiv verklighetsanalys torde utgöra ett praktexempel på frånvaro av verklighetsförankring.

Inti Chavez Perez:

"Att se män försöka härska över kvinnor är smärtsamt för en man. Risken är stor att man själv varit en del av kvinnoföraktet."

Ett exempel på feministernas försök att skuldbelägga alla män och inkludera omgivningens kritik som en del i rörelsens konspirationsteori och därigenom rättfärdiga kollektiv bestraffning.

Inti Chavez Perez:

"Att pappor ska ha bra relationer till sina barn, att freda män från våld och att ge män kunskap är bara några exempel på frågor..."

Freda vilka män från våld? Ja, precis, homosexuella män, inte heterosexuella män, vilka torde vara främsta målgrupp i samband med våldsutövning. Man ska nog inte likna feministernas politiska indoktrinering av svenska män vid att "ge män kunskap". Att bli hjärntvättad av politisk propaganda torde nämligen inte vara samma sak som att tillgodogöra sig vetenskapliga fakta.

Inti Chavez Perez:

"Kanske skulle Pär Ström bli positivt överraskad om han skakade av sig sin fobi och gick på feministkafé."

Feministkafé? Åh, bevare mig väl.

Svenska Dagbladet:
"Många misstolkar den feministiska ideologin"

Tidigare inlägg i samma tema:
Pär Ströms debattartikel i Svenska Dagbladet

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ursäkta mig men jag hamnade på den här sidan av någon händelse och jag vet varken vem det är som äger sidan eller skriver på den?
Personen i fråga är han så feg att han inte vågar synas eller ?

Och konstigt att jag drar slutsatsen att det är en man som har den här sidan va?? Ne inte så va för det syns ganska tydligt att det är en kille.
En kille som inte tycker kvinnor ska ha samma rättigheter som han själv har. Han ser sig själv som en person av det könet som kan bestämma vilka rättigheter andra ska ha och inte ha.
Han har dessutom många kommentarer om saker men vågar inte stå för vem han är.
Sorgligt och töntigt.

Anonym sa...

jag kan ju börja med att säga en sak till dig. Vem du nu än är.
Du har en text där det står krossa feminism. Det kommer du aldrig kunna göra. Det är som att skriva krossa frihetskämparna. Kvinnor som kämpar för kvinnors frihet. Tror du seriöst att någon tar en sådan på allvar. Stoppa frihet för kvinnor. Det är ju så man garvar.

Du skriver att man borde stoppa kvotering för att det är diskriminering emot män. Ja men se då också vad männen gör. Ni diskiminerar kvinnor. Och det är ju just därför det finns kvotering för att tydligen så klarar inte männen av att göra det jobbet som krävs för att få in kvinnor. Det är just därför kvotering skapats. Förstår du inte att saker har sin naturliga gång. Det finns orsaker till att kvotering existerar och det är inte kvinnors fel utan männens. Du sitter hela tiden och snackar om hur allting är så jobbigt för dig som man. Och hur himla orättvist samhället är, men har du ens funderat på hur samhället ser ut för en kvinna idag? Har du ens tänkt den tanken?
Tror inte det va. Du har ingen koll alls på hur det är att vara kvinna idag. Du sitter bara där och har åsikter om feminister utan att ens veta hur det är att vara kvinna. Du är säkert en vit man. Det märks för du har ingen aning om hur det känns att leva i ett samhälle som det "andra könset".

Det du anklagar feminismen för är verkligheten idag fast ifrån männen. Så om allt detta du skriver om makten som feministerna försöker ta för sig av idag är så jävla jobbig för dig så kanske du förstår hur vi känner, vi kvinnor för vi lever i den idag fast då är den direkt riktad mot oss.

Du är beviserligen så jävla korkad så att du inte förstår hur verkligheten ser ut.

KORKAD är vad du är

Jonas Wegelius sa...

Hahaha Elin vad korkad du ar. Det star ju nedanfor artikeln "PUBLICERAD AV JOHN BERG", svart med lasforstalsen...?
Dessutom sa vagar du ju inte sjalv framtrada med ditt eget namn din fegis.