tisdag, januari 22, 2008

Thomas Bodström ljög om Monica Dahlström-Lannes

Thomas Bodström förnekade en personlig relation till Monica Dahlström-Lannes i samband med att han höll sin slutplädering. En märklig utsaga från Bodströms sida, ty han och Dahlström-Lannes finns båda med i ECPAT:s styrelse, Bodström i form av ordförande och Dahlström-Lannes som ledamot. En styrelseordförande borde väl ändå ha någon form av relation till styrelseledamöterna? Jag trodde i min naiva enfald att Dahlström-Lannes ensam låg bakom häxprocessen, men icke! Vad vore lämpligare än att låta en fd sexualbrottsutredare göra polisanmälan och sedan låta en advokat träda in som målsägarbiträde som till synes av en ren tillfällighet?

Thomas Bodström:

"Så har vi Monica Dahlström-Lannes. Jag tänker inte försvara henne. Jag känner henne inte."

Aftonbladet:
"Hur ser en våldtäktsman ut?"

ECPAT:
Styrelse

Tidigare inlägg i samma tema:
Monica Dahlström-Lannes övergrepp i rättssak
Tito Beltran vs Monica Dahlström-Lannes
Monica Dahlström-Lannes föregivande av allmän ställning
Leif GW Persson om Monica Dahlström-Lannes
Tito Beltran i ny rättsskandal?

5 kommentarer:

Anonym sa...

är det sant? Sade han verkligen så? Att han inte kände Dahlström-Lannes?

Är inte det ett rätt så allvarligt brott i sådanafall?

nog för att Bodström är rätt korkad, men tror du verkligen han är så korkad att han ljuger om en sådan sak?

John Berg sa...

Nja, om man ska tro Aftonbladets artikel så sa han så. Aftonbladet borde väl inte bluffa om hans slutplädering?

Bur-q-ua12 sa...

Jag ser tyvärr/lyckligtvis inte att vare sig Thomas Bodström eller Monica Dahlström-Lannes finns med i Ecpats styrelse, efter att ha klickat på din länk.

Bur-q-ua12 sa...

[rättelse av länk:]

John Berg sa...

Sök på Thomas Bodström och Monica Dahlström-Lannes på Google. Bodström ljög om hans relation till Dahlström-Lannes. Dahlström-Lannes ljög i samband med att hon "förhörde" Robert Wells. Wells hävdade bestämt att Dahlström-Lannes presenterade sig som åklagare för Wells. Om Wells talade sanning då han vittnade under ed i domstolen så gjorde sig Dahlström-Lannes därigenom skyldig till brott.

Sourze:

"Till detta kommer att Bodström och Dahlström-Lannes känner varandra via ECPAT. Han är ordförande i organisationen och hon är numera resursperson/expert och tidigare styrelseledamot. Bodström har förnekat alla kopplingar till Dahlström-Lannes. Det verkar inte särskilt trovärdigt. Trådarna löper ihop på ett allt mer obehagligt sätt ur rättssäkerhetssynpunkt."

Sourze:
Rättegången mot Tito en skandal