tisdag, maj 06, 2008

Maria Hagberg hoppade av feministsekten Fi

En av kvinnorna som grundade Feministiskt initiativ valde i helgen att lämna Fi. Maria Hagberg accepterade inte partiets negligerande av hedersvåld. Hagberg valde att lämna Fi i samband med partiets nyligen avslutade kongress i Umeå. Hagberg kritiserade tidigare Fi i en debattartikel i Expressen med anledning av partiledningens naiva inställning till hedersvåld.

Hagberg i Expressen:

"Schyman förnekar skillnader i religiösa och kulturella orsaker till våld mot kvinnor och ägnar sig åt mediala utspel som "talibantal", "död åt familjen" och "mansskatt". Hon vågar uppenbarligen inte ta striden mot religiös fundamentalism och konservativa traditioner..."

Expressen:
Schyman och så kallade feminister borde skämmas

Sydsvenskan:
Fi-grundare hoppar av

Bloggar:
, , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan!

Du har en mycket intressant hemsida!

Tror att vi i franmtiden kommer att få se mer avhopp från de radikalfeministiska grupperna.

Trotsa allt, även feministerna har män, söner, bröder och fäder. Tror att den radikalaste delarna av feminismen går en svår tid till mötes. Detta då många mer normala feminister har en normal relation till män.

Däremot tror jag att grupper som FI kan nå en viss framgång med tiden. Men inte förrän de dagen man blir lite mer ödmjuka i sin framtoning.

Att så många ledande feminister med visioner hoppar av FI, tyder på uppenbara problem i FI:s organisation.

Visste inte att det var Maria Hagberg som hade skrivit det mycket välgenomtänka inlägget i Expressen.
Tycker det är bra att hon lämnar FI, då även hon precis som många andra inser det orimliga med könsmatsordningen- och könsmaktsperspektivet.

John Berg sa...

Magnus:

Tack, ditt inlägg om Maria Hagberg inspirerade mig till att skriva mitt inlägg om hennes avhopp. Jag vill även passa på att berömma din sida, Genusperspektiv.se.

Apropå Fi:s kris. Fi torde inte ha en chans att erhålla folkets stöd, dels på grund av partiets urusla ekonomi, dels beroende på partiets inkompetenta ledning och i allra högsta grad på grund av partiets bristfälliga organisation. Parallellt med Fi:s sönderfall övertog dock Sahlin, Borgström, Bodström med flera socialdemokratiska partiets ledarskap. Därmed tornade en hotbild värre än Fi upp. Sahlin med flera torde nämligen utgöra precis en sådan feminsitisk rörelse som du nämnde, en till synes ödmjuk feministisk rörelse, men ack så farlig.

Fi torde egentligen bara utgöra en extrem yttring av en vida spridd feministisk infiltration av samhället. I Sverige finns en statsfeminism, överställd alla demokratiska värden, en feministisk rörelse omöjlig att särskilja från statsmakten. Fi:s suspekta partistöd exemplifierade statsfeminismens kontroll av svenska staten. Statsfeminismen tillsammans med feministernas infiltration av socialdemokratiska partiets ledning torde hota samhället i grunden. Således måste varje medborgare bekämpa feminismens infiltration av såväl statsmakten som riksdagspartierna. Fi torde allena utgöra en västanfläkt i jämförelse med statsfeminismen.