måndag, juni 16, 2008

Fredrick Federleys kärringhjärna

Min slagkraftiga rubrik syftade mestadels till att locka läsare till min blogg. Å andra sidan måhända en passande beskrivning med anledning av Federleys räddhågsna inställning till nya FRA-lagen. I alla fall så publicerade Dagens Nyheter en spännande artikel om homosexualitet. En studie visade nämligen på ett samband mellan homosexuella mäns hjärnor och heterosexuella kvinnors hjärnor. Forskarna fann även att lesbiska kvinnors vänstra hjärnhalvor påminde om heterosexuella mäns vänstra hjärnhalvor i storlek. Forskning visade således på en existerande biologisk skillnad mellan homosexuella och heterosexuella medborgare.

Dagens Nyheter:
Homosexuellas hjärnor annorlunda

Svenska Dagbladet:
Konflikt mellan ideal och verklighet

Bloggar.se:
, , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Signalspaningslagen. Jag känner inte till detaljerna. Får hålla mig till principen. Jag stödjer lagen. Den är nödvändig. Vi måste ha en förstklassig säkerhets- och underrättelsetjänst. Det är en bister nödvändighet. Den personliga integriteten får komma i andra hand.

Jag ställer inte alls upp på den våldsamma motreaktionen. Den är bara enögd. Ignorerar argumenten. Det är ansvarslöst. Det övertygar inte.

I själva verket går det inte långt nog. En effektiv underrättelse- och säkerhetstjänst, som alltså är av nöden, kräver informationsinsamlig i massiv skala. ALLT är relevant, och ALLT bör övervakas!

Självfallet handlar det inte blott om terrorhot. Det handlar om hot generellt.

Det finns en motsägelse i reaktionen. Dessa demokrater, som vill syna makten, vill själva osedda förbli. Vad är tanken? Varför inte ömsesidighetsglasnost?

Problemet är att reaktionen strängt taget inte bygger på en tanke överhuvud taget. Det är bara känslorna som styr.
'
Ledarskap behövs. Folklig tanklöshet får inte styra landet.

Den blinda opinionen måste köras över av en upplyst statsledning.

- Peter Ingestad

Anonym sa...

http://wwwc.aftonbladet.se/noje/0007/18/opera.html

Homosexuella mäns operaintresse kan man doktorera på...

Men det som DN skriver om får genast en talkör från RFSL som säger "Vi bryr oss inte. Denna forskning är onödig!"