måndag, augusti 18, 2008

En mesig svensk man

Jag läste Svenska Dagbladets artikel om otrohet. Maken till mesig man torde inte stå att finna någon annanstans än i Sverige. Mannen ifråga borde givetvis sätta sin kvinna på plats och inte agera som en fullfjärdrad mes. Han borde i första hand bryta med aktuell kvinna och i andra hand ge henne ett kok stryk.

Svenska Dagbladet:

"Anders uppfattade att Eva tyckte att hans bristande åtrå gav henne rätt att ha sex med fler. Ibland kunde hon säga att han, genom att inte vilja ha henne, knuffade henne i famnen på andra."

Svenska Dagbladets artikel visade med all önskvärd tydlighet på av vilken anledning kvinnomisshandel inte borde utgöra allmänt åtal. Jag föreslog tidigare en lagändring gällande kvinnomisshandel som en del av mitt antifeministiska åtgärdsprogram, se länk nedan. Man borde även betrakta otrohet som en förmildrande omständighet med påföljande kraftig nedsättning av brottets straffvärde som en naturlig konsekvens.

Svenska Dagbladet:
Fruns snedsprång sänkte sexlusten och självkänslan

Tidigare inlägg i samma ämne:
Icke feministisk jämställdhetspolitik

Bloggar.se:
, , , , , , , , ,

6 kommentarer:

Jean Moulin sa...

Hej Jonny,

inte av pk eller för att det rör sig om en kvinna, men det är ändå fel att uttrycka känslor medels misshandel. Det förnedrar den som misshandlar mer än den misshandlade.

Tyvärr håller sig samhället med en dubbelmoral, som med tanke på alla kampanjer mot kvinnomisshandel, förtjänar att klassas som "moralisk idioti". . . men, förstås, all dubbelmoral kan ju klassas som det.

Hur som helst, det är som du vet ganska accepterat att en kvinna i den mesige mannens situation ger "sin karl" en örfil eller två. Till och med inom familjerådgivning och inom den normbildande populärkulturen.
Tänk på filmen "Adam & Eva"!

Indirekt skickar det förstås budskapet att kvinnor är mindre intellektuella och mindre vuxna, eftersom de inte klarar av att kontrollera sina aggressioner - vilket naturligtvis beror på att de har samhällets välsignelse för att leva ut dem.

Vi kan ju erinra oss vilken icke-händelse det blev av att Janne Josefsson fick en örfil av vadhonnuheter (Antikrundekvinnan) i direktsändning i tv.

Om det varit vice-versa etc!

Nu kanske någon invänder beträffande kontroll av aggressioner, att de flesta våldsverkare i statistiken är män.

Och generellt så stämmer det vad gäller den sorts våld som tidningar rapporterar om. Och om man ser historiskt, med tanke på att de flesta gangsterledare och soldater varit män.

Men problemet är ändå dubbelmoralen. Det vill säga: det förhållandet att män är kraftigt överrepresenterade i fråga om våldsbrottslighet borde inte i ett jämställt samhälle ge kvinnor ett slags straffrättslig immunitet när det gäller våldsanvändning eller övergrepp på barn.

Anonym sa...

Egentligen borde man inte ens bemöta sådana här texter. Nu är ju bloggsfären fri och många mindre talangfulla människor har fått ett i sig väförtjänt forum för att vädra sina åsikter. Men detta var nog något av det dummaste jag läst.

Finns det verkligen någon som kan tro att kvinnomisshandel nånsin handlar om att en kvinna har betett sig illa? Både min syster och min nuvarande tjej har varit i klorna på kvinnomisshandlare och det har alltid handlat om svårt sjuka män. Empatilösa, otroligt osäkra och psykiskt labila sådana. Att i det offentliga rummet som din blogg här är påstå att det inte borde vara automatiskt åtal är nonsens. Det är tvärtom otroligt svårt för misshandlade kvinnor att åtala och fälla männen samt skydda sig mot våldverkarna efteråt. Det är naturligtvis aldrig rättfärdigat, varken av kvinnor eller män. Men att ens ininuera att en kvinna skall bli slagen och att det är ok är en sån huvudlös dumhet. Den mesiga mannen (eller männen) skall inte tolerara otrohet! Det är så pass enkelt att bara kasta ut tjejer eller gå själv så är problemet löst. Jag vet inte vilken lösning du tror att en örfil eller våld kan åstadkomma? Vem gynnar det. Känner sig mannen manligare, mindre kränkt?

Nä, innan du skriver dylika inlägg som tar upp en sådan otrolig komplicerad fråga som kvinnomisshandel bör du iaf researcha 5 min på internet, här finns ska du veta mycket information om mekanismerna bakom kvinnomisshandel och det är aldrig för att kvinnan har vart otrogen, däremot hävder en sjukligt (ja dokumenterat sjuklig) svartsjuk man med enormt kontrollbehov att kvinnan varit det och "minsann förtjännar spö". Din text är en skymf och ett slag i solarplexus mot alla kvinnor och anhöriga.

Lite gratis fakta:
29% av alla kvinnor på kirurgisk avdeling är där pga av hustrumisshandel!! 60% av alla kvinnor som blir mördade de facto misshandlade kvinnor. Att lägga hand på en människa som man är fysiskt underlägsen är fegt att lägga hand på någon människa överhuvudtaget är förbjudet enligt lag. Även för kvinnor!

Anonym sa...

till Peter: Du verkar ha fått utlop för dina agressioner ordentligt nu.

Anonym sa...

Bra skrivet Peter! Det är oerhört obehagligt att det faktiskt finns människor som hyser den här typen av åsikter. Varifrån kommer allt detta hat? Man kan bara spekulera om psykologiska och sociala orsaker, men det är ett obehagligt fenomen. Och än värre att det finns män som letar sig till den här typen av bloggar. Det är inte värt att ödsla mer ord på detta. Man får komma ihåg att det också finns många goda människor i världen.

Anonym sa...

Det är väldigt bra med sådana här bloggar. Vi behöver en motvikt till de fanatiska feministerna så att det skapas balans i samhället. Bra gjort!

Anonym sa...

Ingen, vare sig man eller kvinna eller barn ska slå! Ingen ska få en örfil! Ingen äger rätten över en annan människas kropp.
Om någon av två partners är otrogen eller snål eller inte kan laga mat eller har jobbat för lite eller är tjock, ger inte någon rätten att slå.
Jag blev själv slagen för att jag inte tyckte som min sambo i en del frågor. Om han slog skulle jag som var så dum, begripa att jag skulle tycka något annat!
Nej, väx upp! Sköt ditt eget liv och gå inte omkring och styr över andra!