tisdag, augusti 19, 2008

Sveriges feministiska lögnhals, Liza Marklund, slog till igen

Sveriges feministiska lögnhals, Elisabeth Marklund aka Liza Marklund, slog nyligen till igen i en krönika i Expressen. Marklund hävdade att skilsmässorna utgjorde en konsekvens av ojämställdhet. Marklund ljög i sedvanlig ordning i samband med att hon förklarade landets höga skilsmässotal med ojämställdhet. En rad forskare hävdade nämligen i en debattartikel i Dagens Nyheter att jämställdhet förorsakade relationsproblem. Tvärtom borde man stärka könsrollerna i en familj och därigenom komplettera varanda i en familj. En ansvarsfull familjepolitik borde syfta till att förstärka könsrollerna och inte motarbeta människans naturliga dragning till olika spörsmål i livet. Jag skrev tidigare ett inlägg med anledning av forskarnas debattartikel i Dagens Nyheter, se länk nedan.

Expressen:
Liza Marklund: Så får vi färre skilsmässor

Dagens Nyheter:
"Vi kan inte bortse från jämställdhetens baksida"

Tidigare inlägg i samma tema:
Vill vi betala jämställdhetens pris?
Liza Marklund, en feministisk lögnhals!
Liza Marklund, återigen en feministisk lögnhals!

Bloggar.se:
, , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det sjuka är inte din konsekventa posé att du är antifeminist.
Det sjuka är att inga smarta feminister vågar haka upp sig på Elisabet Marklund. Det är mest litteraturvetare som hoppar jämfota, fd anställda under marklund, ev någon sur författarkollega. Resten tiger snällt när Marklund bajsar och följer det intensivt. Jag ser fenomenet Marklund som en svensk produkt ungefär som Arn eller Guillou. Fejk, men tanken lät trevlig i början. Idag får vi bära Marklunds foliehatt om vi är snälla yipiii.Leve Sverige och hans majestät honungen.

Anonym sa...

Jag måste säga som så att Marklund fallit i mina ögon. Jo, jag gillade henne förut, men nu är jag väldigt förvirrad och skeptiskt till henne och det hon gör.