lördag, oktober 24, 2009

Leif GW Perssons aningslösa inställning till Jan Guillous spioneri

Leif GW Persson torde vara en aningslös idiot. Jag tog del av Leif GW Perssons inställning till Jan Guillous spioneri via en artikel i Expressen.

Leif GW Persson:

"Det som talar emot den uppgiften är att jag har svårt att se att han känt till några hemliga uppgifter, några försvarshemligheter. Han har inte ens gjort lumpen."

Herregud, vilken aningslös inställning från GW Perssons sida. KGB värvade inte Guillou i syfte att erhålla "försvarshemligheter" utan i syfte att med hjälp av Guillou desinformera svenska folket. I händelse av en sovjetisk militär intervention skulle en person i Guillous ställning användas till att uppmana svenska folket till att inte göra motstånd. I fredstid skulle en person i Guillous ställning med största säkerhet användas till att sprida sovjetisk propaganda i Sverige. Sistnämnda användningsområde gjorde sig Guillou också skyldig till i och med att han erkände att han fick ekonomisk ersättning med anledning av en kritisk artikel om Socialdemokraternas inställning till kriget i Vietnam. KGB avsåg förmodligen använda Guillou till att desinformera Sveriges befolkning, inte till att erhålla "försvarshemligheter". Skärp dig, GW Persson!

En utländsk säkerhetstjänst torde inte bara vara intresserad av andra länders "försvarshemligheter" utan även av namnkunniga medborgare i endera betydelsefull samhällsposition. Ingen ockupation utan en quisling. Jan Guillou torde utan tvekan framstå som en svensk quisling i och med att han samarbetade med Sovjetunionens säkerhetstjänst KGB.

Avslutningsvis, en omarbetad version av Rangvald Blixs skämtteckning om Vidkun Quislings besök i Berlin.

Jan Guillou på besök i Moskva:

Guillou: "Jag är Guillou."
Gergel: "Och namnet?"

Wikipedia:
Quisling

Expressen:
Vännen Leif GW Persson: Jag tror på Guillou

Tidigare inlägg i samma tema:
Jan Guillou i Sovjetunionens tjänst
Jan Guillou avslöjad som landsförrädare

1 kommentar:

Anonym sa...

en av jan gs första honorerade artilar i fibban(ej kulturfront utan den "riktiga" fibban, eller om det var lektyr) handlar om hur jan g blir inkallad till värnplikt i underrättelsetjänsten.

leif gw "tummar" alltså på sanningen när han påstår att jan g ej "gjort lumpen".

det stämmer så tillvida att när man upptäckte att jan g ÄVEN var fransk medborgare avslutades jan gs värnplikt hastigt och lustigt.

jan g har därför på ett tidigt stadium kommit i kontakt med "spioner" och har nog klart för sig att man inte har samröre med dylika utan att upplysa säpo, vilket vi ju inte vet om han gjort. även om han kontaktade säpo vet man ju inte om kgbs träning lärde jan g hur han skulle dupera säpo och så att säga spela dubbelt dubbelt.

att leif gw inte skulle känna till detta som t o m jag en vanlig svenne banan känner till faller på sin egen orimlighet.

det finns en orsak till leif gws ursäktande av jan g.

(det var således inte kgb som "scoutade" den unge jan g utan svenska försvaret(inga dumskallar tas ut till värnplikt inom underättelsetjänst))